fbpx

Hogyan díszítsd otthonodat ünnepi növényekkel karácsonykor

Bárhogyan is ünnepeld ezt az évszakot, töltsd meg otthonodat ünnepi növényvilággal, hogy harmóniát és boldogságot csempéssz a négy fal közé. Sok karácsonyi ünnepség tipikus központi eleme a szép, zöld karácsonyfa. De ez nem jelenti azt, hogy neki kell lennie a show egyetlen sztárjának. Sokféleképpen terjesztheted a karácsonyi vidámságot otthonod legkisebb sarkaiban is. Ha növényeket használsz a díszítéshez, kiegészítheted a karácsonyfát, bujábbá és zöldebbé varázsolhatod az ünnepeket.

 

Forrás: unsplash.com

 

Kezdd a bejárattal

A díszítés egy bájos módja, ha koszorút akasztasz a bejárati ajtóra, vagy ha egy (netán két) Ardisiát helyezel a bejárathoz. Az évnek ebben a szakaszában ez nagyszerű módja annak, hogy mindenkit üdvözölj, aki arra sétál, vagy mindenkit, aki bejön. Ez az, ami miatt a mi Ardisia crenata Bospremium Red-ünk a tökéletes választás. Viszont ne aggódj, ha otthonodban nincs lehetőség ilyesmire, mert rengeteg módja van annak, hogy karácsonyi hangulatot teremts.

 

Forrás: @officenoveny

 

Visszhangozd a karácsony színeit és textúráját

A megfelelő növényekkel könnyű megteremteni azt az ünnepi hangulatot, amely meghozza kedvedet a karácsonyhoz. A zöld és piros árnyalatú virágokkal és levelekkel rendelkező növények passzolnak a karácsonyi dekorációhoz. Ehhez a Fittonia albivenis White és a Fittonia ‘Crinkle Red’ apró, zöld és piros levelei kiváló alapot adnak, amit feldobhatsz a kecses Vitorlavirággal, akár mini méretben is. A fehér virágzatú Anthurium jobban illik a visszafogott és elegáns színvilághoz – fehér virágai megidézik a téli havat. Ugyanakkor kombinálva piros színű rokonával – az Anthurium andreanummal – igazán mozgalmas dekorációt alkothatsz.

 

Forrás: unsplash.com

 

Vezesd körbe a tekintetet a szobában

Míg egy karácsonyfa, mint például a Nordmann fenyő, a szoba fókuszpontja lehet, néhány karácsonyi növény elhelyezése különböző felületeken, például asztalokon és polcokon, teltebbé és kifinomultabbá teszi a dekorációt. Játssz a magassággal, és tegyél az asztalra olyan növényeket, mint például a Karácsonyi kaktusz. És, helyezd a kisebb, szemet gyönyörködtető növényeket, mint például a Syngonium Mojito, valamivel magasabbra, egy polcra, az egyensúly érdekében.

 

Forrás: unsplash.com

 

Hozz létre egy lombos asztali dekort

Teremts karácsonyi varázslatot az asztalra azáltal, hogy növényekből készítesz egy központi elemet. Válassz egy vagy két kiemelkedő darabot, vagy válassz sok kisebb növényt az asztal méretétől és alakjától függően. Bárhogy is döntesz, a növények bőségesebbé és hívogatóbbá teszik a közös karácsonyi étkezést. Hosszú asztalok esetén helyezz el különböző méretű növényeket a közepén, hogy némi dinamizmust teremts. Az Aglaonema Silver Queen üde zöld levelei nagyon jól párosulnak a Maranta élénk leveleivel. Kerek asztaloknál helyezz magasabb növényeket középre (Monstera Deliciosa), a kisebbeket (Syngonium Milk Confetti, Syngonium Christmas, Syngonium Neon Robusta) pedig elé, hogy vizuális szinteket hozz létre. És, ha szűkös a hely, a Korallvirág színes változatai nagyszerű lehetőséget teremtenek egy kis ünnepi virágzáshoz.

 

Forrás: unsplash.com

 

Adj egy csavart a hagyománynak

Ha egy karácsonyfa nem elég, vagy egyszerűen nincs helye egy nagynak, mindig választhatsz kisebb fenyőket, jegenyefenyőket. A mini és közepes méretű Cukorsüvegfenyő bármilyen kicsi is, ha egy elfeledett zug környékére teszed, máris úgy érzheted, megteremtetted saját téli csodaországodat. Aztán ott van még a Mandulafenyő, aki ugyan apró termetű, de ünnepi hangulatban nagy. Ha valami minimalistábbra vágysz: a Szobafenyő jellegzetes ágaival építészeti eleganciát sugároz.

 

Forrás: unsplash.com

 

Fáink cserepesek, így karácsony után is folytathatják az életüket. Fenntarthatóak, sokkal hangulatosabban mutatnak, kifizetődőbbek és környezetbarát alternatívát nyújtanak. Ráadásul, szívet melengetőbbek, hiszen mindegyikük olyan karácsonyi dekoráció, amelyre vigyázhatsz, és gondozhatod is.

Próbálj ki idén valami újat az ünnepi szezonban.

Válassz egyet karácsonyi növényi dekorációnk közül, és fedezd fel, milyen különbséget tehetnek hagyományaidban, otthonodban.