fbpx

Araucaria heterophylla – Szobafenyő

2 600 Ft13 500 Ft

Az Araucaria heterophylla eredeti élőhelyén hatalmas, akár 60 méteres magasságot is elérő faóriássá fejlődik.

Felfedezése, a híres botanikus Sir Joseph Banks és Cook kapitány nevéhez köthető.

Retróbb a retrónál.

Cserép átmérő: 10,5 cm, magasság: 35 cm

Cserép átmérő: 17 cm, magasság: 60 cm

 

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Az Araucaria heterophylla az araukáriafélék családjába tartozó növény, mely a Norfolk-szigetekről származik, norfolk-szigeti araukária és norfolk-szigeti fenyő névvel is illetik.

A szobafenyőt olyan helyre érdemes állítani, ahol minden irányból egyformán éri a fény. Világos helyen érzi jól magát, a tűző napot viszont nem szereti. Ha olyan helyen tartjuk, ahol, csak egy irányból kap fényt, akkor a fény felé fog növekedni.

Télen hűvös 10-16 fok körüli hőmérsékleten érdemes tartani, az év többi időszakában teljesen megfelelő számára az átlagos szobahőmérséklet is. Nyáron, félárnyékos helyen, szabadban is tarthatjuk.

A szobafenyő átlagos vízigényű növény, földjét tartsuk mérsékelten nedvesen, de ne öntözzük túl. Télen elég ennél ritkábban öntözni. Tavasszal és nyáron érdemes kis töménységűre hígított tápoldatot is adni neki 2-3 hetente, ősszel és télen nem kell tápoldatozni.

A szobafenyő kedveli a páradús levegőt, esetében nyugodtan végezhetünk közvetlen párásítást, azaz permetezhetjük vízzel a leveleit. Erre főleg a fűtési szezonban figyeljünk oda, mivel a fűtés nagyon szárítja a levegőt, és a növény rosszul tolerálja ezt.

Érdemes 2-3 évente átültetni, ezt tavaszra időzítsük.

Kaspó

, , , , , , , , , , ,

Méret

,