Barion Pixel

Monkey Leaf Monstera – Swiss cheese plant

4790 Ft

A ’Monkey Leaf’ Monstera (latin neve: Monstera adansonii) nevét nagy, szív alakú leveleiről kapta, amelyeket öregedéskor olyan lyukak borítanak, ami a svájci sajthoz teszi hasonlatossá. A dél- és közép-amerikai őshonos Araceae családba tartoznak és nagyon könnyen gondozható szobanövények.

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 25 cm

Kedvencekhez adás

A Monkey Leaf Monstera (latin neve: Monstera adansonii) nevét nagy, szív alakú leveleiről kapta, amelyeket öregedéskor olyan lyukak borítanak, ami a svájci sajthoz teszi hasonlatossá. A dél- és közép-amerikai őshonos Araceae családba tartoznak és nagyon könnyen gondozható szobanövények.

A legjobban a tőzeg alapú talajban növekszik, a cserépnek pedig nagy vízelvezető nyílásra van szüksége. Minél jobban szimuláljuk a növény természetes körülményeit, annál gyorsabban fejlődik. Válasszunk neki egy jól megvilágított, meleg és nedves fürdőszobát vagy konyhát, itt kitűnően érzi majd magát.

Az öntözés során, egész évben mérsékelten tartsuk nedvesen földjét; tavasztól nyár végéig hetente tápoldatozzuk is.

Hogy a növény könnyebben lélegezzen, érdemes leveleit időnként letörölgetni. Permetezni gyakran kell, így biztosítható a megfelelő páratartalom.

Bár más monstera növények hasonlóak az adansonii-hoz, például a monstera obliqua, az utóbbi valójában sokkal ritkább. Vékonyabb levelekkel és nagyobb lyukakkal rendelkezik.

Érdemes minden második évben átültetni, évente pedig frissíteni a talajt.

Kaspó

, , , , , ,

Méret

Bevásárlókosár
Scroll to Top