Barion Pixel

Pompás Medinilla – Medinilla magnifica

10000 Ft14000 Ft

A Medinilla magnifica-t eredetileg a Fülöp- szigetekről vitték át Angliába, 1849-ben.

Magasság: 50 cm

Cserép átmérő: 17 cm

 

Kedvencekhez adás

A pompás medinilla (latin neve: Medinilla magnifica) a díszlevélfafélék családjába tartozó virágzó szobanövény, a 400 fajt számláló medinilla nemzetség egyik legszebb faja. Eredeti élőhelyén a Fülöp-szigetek esőerdeiben, 2 métert is meghaladó cserjévé cseperedik.

Nagyméretű, akár 30 cm-es, kissé fodros, nyílhegyszerű levelei közül bukkannak elő száron csüngő bimbói. Ezekből a bimbókból fejlődnek ki a hatalmas rózsaszín virágok. A virágrügyek képződését, legalább 2 hónapos nyugalmi időszak előzi meg. Ha kialakultak a bimbók, onnantól kezdve, ne forgassuk a medinilla cserepét.

Fényigényes és melegigényes növény, azonban a tűző napot nem szereti, ezért keressünk számára, világos, de nem tűző napos meleg helyet.

A medinilla nyugalmi időszaka télen van, ilyenkor hűvösebb kb. 15 fokos helyen tartsuk, ezzel ösztönözhető a virágzás is. Télen csak nagyon kevés vizet adjunk neki

Gyakran kell öntözni, annyira, hogy mindig kissé nyirkos legyen a földje. A medinilla kifejezetten páraigényes növény, ezt a páraigényt közvetlen és közvetett párásítással együttesen lehet legegyszerűbben biztosítani a számára. Közvetlen párásításként gyakran permetezzük vízzel a növény leveleit.

Kaspó

, , , , , ,

Méret

Bevásárlókosár
Scroll to Top