Barion Pixel

Phalaenopsis amabilis – Lepkeorchidea

4990 Ft6980 Ft

A Phalaenopsis amabilis előfordulási helye Indiától és Nepáltól keletre, valamint Dél-Kínától, a Koreai-félszigettől és Japántól délre, egészen Észak-Ausztráliáig terjed. A phalaenopsis az egyik legnépszerűbb orchidea fajta, melynek számtalan változata ismert. Dísze lehet otthonunknak vagy munkahelyünknek, valamint ajándéknak is kiváló választás.

Magasság: 45 cm

Cserép átmérő: 10,5 cm

1 ágú virágzattal

Kedvencekhez adás

A Phalaenopsis amabilis gazdag színskálát felvonultató évelő növény, amely hazájában fákon él, a tápanyagot pedig léggyökerei segítségével biztosítja magának. Eredeti élőhelye a trópusi erdők, ezért kedveli a párásabb helyeket és jól tűri a szórt napfényt.

A lepkeorchideát hetente 2 – 3 alkalommal öntözzük, ekkor párásítás nélkül is szépen fejlődik. Télen mérsékeljük a víz mennyiségét, ebben az esetben elegendő, ha hetente egyszer locsoljuk meg orchideánkat.

A növény egy hajtásán 2-4 darab vastag levél fejlődik, a cserépből pedig zöldes fehér léggyökerek kúsznak elő. Levelei hosszúkásak, méretük eléri a 20-30 cm hosszúságot.

Virágszirmai változatos színűek, ezeknek külső lepellevelei elliptikusak, a belső szirmai rövidek; veseformára emlékeztetnek. A növényt világos, de tűző naptól mentes helyen tartsuk. Ablakpárkányokon rendszerint remekül érzi magát.

Az elnyílt virágokat mindig csípjük le, mert ezzel további virágzásra ösztönözhetjük orchideánkat. Tavasszal érdemes gondoskodni a tápanyag utánpótlásról. Az idősebb, régóta nem virágzó orchideákat javasolt átültetni és ekkor speciális orchidea földdel ellátni.

Kaspó

, , , , , ,

Szín

, , ,

Bevásárlókosár
Scroll to Top