Barion Pixel

Phlebodium aureum Blue Star – Narancspöttyös páfrány

3990 Ft

A Phlebodium aureum Blue Star lenyűgöző és igazán funky stílusú páfrány. Igénytelen szobanövény, amely tökéletes hátteret biztosít más lombnövények számára, vagy lágyítja a sötét sarkot. Nem utolsó sorban remek levegőtisztító.

Magasság: 30 cm

Cserép átmérő: 14 cm

Kedvencekhez adás

A Phlebodium aureum Blue Star páfrány a négy Phlebodium faj egyike, amelyek Amerika trópusi és szubtrópusi régióiból származik. Kizárólag epifiták, megtalálhatók más növények részeihez tapadva magasan az erdők lombkoronájában. Hullámos kék-zöld levelei ezüst, szürke és halványabb zöld színben váltakoznak, és kúszó, szőrös rizómákból (módosult szárak) fejlődnek ki. A levelek karéjos formájúak, és akár 40 cm-re is megnőhetnek. A kerek, élénk narancssárga sporangiumcsoportok (a spórákat termelő és tartalmazó struktúrák) két sorban helyezkednek el a középső ág mindkét alsó oldalán.

Kedveli a világos helyet, kevés vagy részleges közvetlen napsütéssel. Kicsit jobban tolerálják a napot, mint a többi páfrány.

A vízzel bőkezűen lehet bánni. Ha észrevesszük a talaj kiszáradását, addig folytassuk a locsolást, amíg a víz kifolyik a cserép alján lévő vízelvezető lyukakból. Alternatív megoldásként belemeríthetjük a növényt egy tál vízbe, amíg az összes légbuborék (régi oxigén) kiszorul a talajból, és utána hagyjuk, hogy lefolyjon róla a víz. De ne essünk túlzásba, mert a Phlebodium nem szereti a pangó vizet.

Tápoldatozni a vegetációs időszakban érdemes, de akkor is csak alacsony dózisban. A tél folyamán egyáltalán nem szükséges a tápoldat, mert inkább károkat okozhat.

Bevásárlókosár
Scroll to Top