fbpx
-5%

The Addams Plantsfamily – növény csomag

Legolcsóbb: 51 614 Ft

Hogy miért szeretjük a The Addams Plantsfamily növény csomag-ot? Mert ezek a növények furcsák, a többiekhez képes igazi különcök, sötét színű lombozatukkal jól hozzák a bizarr hangulatot. Akkor nyugisak, ha félárnyékos helyen lehetnek, nem akarnak feltűnősködni. A komor nyugalom ellenére szerethetőek, nem játszák meg magukat, azt kapod Tőlük, amit látsz, és cserébe nem várnak túl sok gondoskodást. Mivel itt nincs helye színes dolgoknak, a növényekhez naná, hogy kizárólag a fekete „kaspó-kosztüm” illik. Na, jó, meg esetleg egy tál, Fester bácsinak.

 

Következzen a szörnyen jó szereposztás:

Morticia – Anthurium andreanum ‘Black’ 

Gomez – Zamioculcas Zamiifolia ‘Raven’

Wednesday – Syngonium Erythrophyllum ‘Red Arrow’

Pugsley – Ficus elastica Burgundy

Fester bácsi – Selaginella lepidophylla

Lurch – Monstera dubia

Izé – Tillandsia usneoides 

Kaspó az Addams Plantsfamily növény csomaghoz (5 db)

Egy növény csomagon belül csak egyféle szín választható a kaspókból, az alábbiak közül:

FEKETE

A csomagban levő szobanövényekhez a megfelelő méretű kaspót szállítjuk.

Üvegtál az Addams Plantsfamily csomaghoz (1 db)

Üveg tál átmérője: 25 cm

Üveg tál magassága: 12 cm

Elfogyott

Share:

A The Addams Plantsfamily növény csomag tartalma:

A meleg, párás környezetet (az 50% feletti páratartalmat) szereti. Akkor öntözd meg, amikor a táptalaj felső néhány centimétere megszáradt. Nagyra értékeli a rendszeres tápoldatos locsolást. Szobanövényként erős, közvetett fénynek kell kitenned őt. Viszont kerüld a hosszú ideig tartó közvetlen napfényt, mert ez megégetheti a fiatal növények leveleit.

Nem nehéz gondozni, árnyékban is jól érzi magát, ami ideálissá teszi őt, ha kezdő vagy a szobanövények gondozásában. Ez azt is jelenti, hogy nem nehéz elhelyezni az otthonodban, minden szoba bármelyik sarkát imádni fogja, legyen az napfényes vagy árnyékos.

Más sötét levelű növényektől eltérően nincs szüksége erős fényre a sötét lombszín eléréséhez. Szuperül fejlődik alacsony fényszint mellett is. Akkor teszed vele a legjobbat, ha inkább kevesebbszer locsolod.

Gondozása és tartása egyszerű, kezdő kertészek számára is ideális dísznövény. Keressünk számára kellemesen meleg és világostűző naptól, huzattól mentes helyetPáratartalom igénye közepes, ezért ha párásítunk, azt meghálálja.

Rendszeresen öntözd, ne hagyd kiszáradni a földjét. A flamingóvirág kedveli a magas páratartalmat, ezért azt ajánljuk, hogy kézi permetezővel időnként permetezd be a leveleket esővízzel.

A fényes, szűrt fényt kedveli a legjobban. A ködpermetezését naponta alkalmazd. Az öntözés elengedhetetlen a jó növekedéshez, nyáron egy-két naponta, télen kéthetente történő áztatással a növény csúcsállapotban marad. Merítsd a növényt alapjával együtt a vízbe 10 percig.

Az év nagy részében úgy találhatjuk, mint egy száraz levélcsomó, barna és törékeny, akkora, mint egy teniszlabda. Amint elegendő víz áll rendelkezésére kizöldül. Nem csak a szoba dísze, de tisztítja a levegőt. Az ókorban a karácsony legfontosabb növénye volt. A feltámadást, az örök életet jelképezte. Egész keleten szent növényként tisztelték, gyógyító erőt tulajdonítottak neki. Később eljutott Európába is. A középkorban a gyógyításban, álomfejtésnél, kártyavetésnél is segítségül hívták. Vele jövendölték a családi gyarapodást is. A házba békét, erőt és jólétet hoz.

Extra tipp: 

Mindnyájuknak szüksége van nedvességre ahhoz, hogy folyamatosan frissek legyenek. Nagyon hálásak lesznek, ha pár naponta vízzel permetezed meg a leveleiket.

A Jerikó rózsája esetében érdemes a vizet 2-3 naponta cserélni a növény alatt, hogy mindig friss legyen. Azért, hogy az életciklusa megmaradjon, havonta egyszer érdemes teljesen kiszárítani, és ezt követően ismét vízbe helyezni. Földbe ültetni tilos, ugyanis ott azonnal tönkre megy.

Kaspó az Addams Plantsfamily növény csomaghoz (5 db)

Kaspó színe

Fekete