fbpx

Stephania erecta – Stephania pierrei

16 000 Ft

A Stephania erecta az egyik legmenőbb növény, aki úgy néz ki, mint egy burgonya, és viszonylag könnyen gondozható.

Cserép átmérő: 15 cm

Magasság: 25 cm

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

A Stephania erecta, más néven Stephania pierrei, Thaiföldről származik.

Nagy, fás szárú, caudex néven ismert gumó jellemzi (ez a „burgonya” rész), amelyből több magas, karcsú, egyenes szár (az „erecta” rész) sarjad ki. Ezeket a szárakat pajzs alakú zöld levelek borítják.

Mivel a caudex természetes módon segíti a növény gyökereit a nedvesség fenntartásában, homok alapú talajban érzi jól magát, akárcsak a kaktuszok és a pozsgások.

Három év elteltével át kell ültetned. Ennek során arra ügyelj, hogy a gyökerek körül megmaradjon az eredeti talaj, ezzel csökkented a transzplantációs sokk kockázatát.

Rendkívül egyszerű túlöntözni. A gumó megtartja a nedvességet, ezért az a legjobb, ha hagyod, hogy a talaj szinte teljesen kiszáradjon két öntözés között.

Szereti a világos helyeket, ahol közvetett napfény éri.

A barna, száraz, ropogós levelek elkerülése érdekében tartsd a páratartalmat 60 %-on vagy magasabb szinten.

Tápoldatra nincs igazán szüksége. Valójában a túlzott etetés olyan anyagok felhalmozódását okozhatja, amelyek károsak lehetnek.

Dormancia:

Télen nyugalmi állapotba kerül. Ilyenkor alig van szüksége vízre, próbálj ellenállni a késztetésnek, hogy havonta többször öntözd. Lombhullató faként viselkedik, ezért ősszel elhullatja a leveleit. Amíg dormanciában van, tartsd a gumót meleg és szellős, nem túl nedves helyen, és enyhén öntözd meg, amikor a talaj száraz. A tavasz beköszöntével, tedd melegebb helyre, öntözd gyakrabban, lombja nagyobb és zöldebb lesz, mint valaha.

Fun fact:
Mérete változó lehet, a növekedés lassan megy végbe, egyes növényeknek 20 évbe telik a teljes érettség elérése.
Stephania

vari1, vari2