Barion Pixel

Alokázia – Alocasia polly – Ördöglevél

3590 Ft6080 Ft

Alokázia (Alocasia amazonica) – Vigyél zöldet a lakásba

Az alokázia jó választás a kevésbé világos lakásokba. Árnyékos vagy félárnyékos, egész évben 20 fok feletti, télen ennél valamivel alacsonyabb, de 17 foknál nem hidegebb környezetet kedveli. Az alokázia, ördöglevél a kontyvirágfélék családjába tartozó Délkelet-Ázsiából (Kelet-India és a Fülöp-szigetek térségéből) származó levéldísznövény, mely mutatós, mintás levélzete miatt, igazán különleges és dekoratív lakásdísz lehet. Az alokázia eredeti élőhelyéből adódóan párás környezetben érzi igazán jól magát. Biztosítsuk számára a magas páratartalmat párásítással.

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 20 cm

Kedvencekhez adás

Az alokázia (latin neve: Alocasia polly), ördöglevél a kontyvirágfélék családjába tartozó Délkelet-Ázsiából (Kelet-India és a Fülöp-szigetek térségéből) származik. Mutatós, mintás levélzete miatt, igazán különleges és dekoratív lakásdísz lehet.

Az alokázia a mérgező szobanövények tekintélyes listáját gyarapítja, mérgező és bőrre kerülve irritáló anyagokat tartalmaz, ezért használjunk kesztyűt átültetése és szaporítása során.

Az alokázia jó választás a kevésbé világos lakásokba. Árnyékos vagy félárnyékos, egész évben 20 fok feletti, télen ennél valamivel alacsonyabb, de 17 foknál nem hidegebb környezetet kedveli.

Tavasszal, nyáron, és ősszel tartsuk erősen nyirkosan a földjét, télen csak mérsékelten öntözzük. A pangó vizet kerüljük, mert a gyökerek rothadását, és ezáltal a növény pusztulását idézheti elő. 

Tavasztól nyár végéig kis töménységű tápoldattal kéthetente tápoldatozzuk.

Az alokázia eredeti élőhelyéből adódóan párás környezetben érzi igazán jól magát. Biztosítsuk számára a magas páratartalmat párásítással.

Kaspó

, , , , , ,

Méret

Bevásárlókosár
Scroll to Top