fbpx

Pilea Cadierei – Ezüst tüzérvirág – Watermelon Pilea

2 190 Ft

A Pilea Cadierei, vagy más néven Aluminium Plant díszét levélzete adja, melyet húsos, fényes zöld színű, világos mintás levelek alkotnak. Apró, krémszínű virágai bármely évszakban megjelenhetnek, de alig észrevehetők. Csípd le a virágokat, ha nyáron jelennek meg, ezáltal kiegyensúlyozod és ösztönzöd a további fejlődést.

Magasság: 20 cm

Cserép átmérő: 10,5 cm

Elfogyott

Share:

Az ezüst tüzérvirág, ezüst pilea vagy ezüst üvegcsalán (latin neve: Pilea cadierei) évelő örökzöld növény. A csalánfélék családjába tartozik. Eredeti élőhelye Kína és Vietnám trópusi esőerdői, ahol talajtakaróként nő.

Világos, vagy félárnyékos, kellemesen meleg helyen, párás környezetben fejlődik a legszebben. Félárnyékban jól teljesít, és nyáron az ablaktól rövid távolságra is helyezhető. Kerüld el mindig a nagyon erős fényt – különösen a közvetlen napfényt.

Rendszeres öntözést kíván, földjét tartsd mindig kissé nyirkosan, télen ritkábban öntözd. Két öntözés között hagyd kiszáradni a talaj felső kétharmadát. A szokásos folyékony tápoldatot kéthetente kell adagolni, de csak tavasz közepétől nyárig.

Az idősebb leveleitől megválik a növény, ez természetes folyamat, nem kell tőle megijedni. Ha tavasszal kicsit visszavágod, szebb bokros formát érhetsz el, új hajtások nevelésére ösztönözheted.

Tippek:
A Pilea cadierei növény lombja elszíneződik a napon.
Kezelés: Ennek elkerülése érdekében keress a növénynek árnyékosabb helyet.

Az elszíneződött, barna csúcsú és szélű leveleket a túlzott fényhatás vagy a hirtelen hőmérsékletesés okozza.

Télen a túlzott levélhullás túlzott öntözést, vagy alacsony hőmérsékletet jelez.