fbpx

Philodendron Moonlight – Philodendron

9 990 Ft

A Philodendron ‘Moonlight’ egy élénkzöld, szinte fluoreszkáló hibrid, amely vidám megjelenéséről és könnyű gondozásáról ismert. Miután az új levelek kibontakoznak a vöröses héjból chartreuse-re és smaragdzöldre érnek.

Magasság: 25 cm

Cserép átmérő: 14 cm

Elfogyott

Share:

A Philodendron ‘Moonlight’ kúszó rokonaival ellentétben, cserjeszerű, sűrű növekedésű.

Szuperül érzi magát egy keleti vagy egy északi fekvésű ablakban. Reggelente jó pár órás közvetlen napfény nagyon jót tesz neki. De a nap hátralévő részében tartsd erős közvetett fényben. Ne hagyd, hogy a levelek túl sok közvetlen napfényt kapjanak, mert az megégetheti a leveleket.

Ha déli vagy nyugati fekvésű ablakaid vannak, helyezd néhány méterre az ablaktól és/vagy biztosíts árnyékot áttetsző függönnyel.

Elviseli az alacsonyabb fényviszonyokat, de ott megnyúlhat és kisebb leveleket hoz.

Szereti a kellemesen megleg szobahőmérsékletet és a magas páratartalmat, de elviseli és fejlődik ott is, ahol alacsony a páratartalom. Nyáron a nagy melegben, és különösen a téli hónapokban, meghálálja a gyakoribb párásítást.

Két locsolás között mindig hagyd a talajt teljesen kiszáradni 5 cm-es mélységig. Utána alaposan öntözd meg, és hagyd, hogy a felesleg kifolyjon. Öntözd gyakrabban a tavaszi és nyári hónapokban, ugyanakkor a téli hónapokban csökkentsd a locsolás gyakoriságát.

Az érett növények időnként rózsaszínes-fehér virágokat hoznak. A virágok ezen a növényen az év bármely szakában megjelenhetnek, de leginkább nyáron fordul elő. Gyakori azonban, hogy a szobanövények sajnos nem virágoznak.

Tavasszal és nyáron havonta egyszer kaphat folyékony tápoldatot.