Barion Pixel

Syngonium podophyllum White Butterfly

3500 Ft

A Syngonium podophyllum White Butterfly gondozása egyszerű, csupán meleg, világos, legfeljebb félárnyékos helyre van szüksége.

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 25 cm

 

Kedvencekhez adás

A Syngonium podophyllum White Butterfly Közép-Amerikából származó növény trópusi kúszónövény feltűnő, színezett leveleivel minden tekintetet magára vonz.

További pozitív tulajdonsága, hogy a levegőben lévő káros anyagok közül a formaldehid mennyiségét is csökkenti, tehát remek légtisztító szobanövény is.

Gondozása egyszerű, csupán meleg, világos, legfeljebb félárnyékos helyre van szüksége. Szereti a fényt, de a közvetlen napsütéstől óvjuk.

Fiatalkori levelei széles szív alakúak, csúcsuk kihegyezett. A levelek széle kissé hullámos, színük zöld, halvány sárgászöld. Érdekességük, hogy az időskori kúszó hajtáson a levelek alakot váltanak: kisebbek, zöldebbek és hármasan osztottak lesznek.

A tűző napot nem viseli el, de a levelek színeződéséhez sok fényt igényel.

Az öntözés során arra figyeljünk, hogy földjét tartsuk mindig kissé nedvesen. Az öntözéshez szobahőmérsékletű lágy vizet használjunk.

A márciustól augusztusig terjedő időszakban kéthetente tápoldatozzuk, így biztosíthatjuk számára az elegendő tápanyagot.

Kedveli a párás környezetet, így foglalkozni kell a levegő párásításával is. 

Leveleit gyakran portalanítsuk nedves kendővel, és permetezzük vízzel.

Bevásárlókosár
Scroll to Top