fbpx

Phalaenopsis amabilis – Lepkeorchidea

4 990 Ft6 980 Ft

A lepkeorchidea előfordulási helye Indiától és Nepáltól keletre, valamint Dél-Kínától, a Koreai-félszigettől és Japántól délre, egészen Észak-Ausztráliáig terjed. A phalaenopsis az egyik legnépszerűbb orchidea fajta, melynek számtalan változata ismert. Dísze lehet otthonunknak vagy munkahelyünknek, valamint ajándéknak is kiváló választás.

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Növényeid mellé szeretettel ajánljuk még:

1 290 Ft1 790 Ft

ÖSSZETÉTEL: sima felületű duzzasztott agyag granulátum.

  • virágföld dekoratív takarására a cserepekben
  • kiváló oxigénellátást-, és vízáteresztést biztosít a gyökereknek
  • felhasználható hidrokultúrás növények termesztésénél
  • jó állapot biztosít az optimális növekedéshez és virágzáshoz

1 l zacskóban – 4-8 mm nagyságú agyaggolyók

5 l zacskóban – 8-16 mm nagyságú agyaggolyók

A Phalaenopsis amabilis gazdag színskálát felvonultató évelő növény, amely hazájában fákon él, a tápanyagot pedig léggyökerei segítségével biztosítja magának. Eredeti élőhelye a trópusi erdők, ezért kedveli a párásabb helyeket és jól tűri a szórt napfényt.

A lepkeorchideát hetente 2 – 3 alkalommal öntözzük, ekkor párásítás nélkül is szépen fejlődik. Télen mérsékeljük a víz mennyiségét, ebben az esetben elegendő, ha hetente egyszer locsoljuk meg orchideánkat.

A növény egy hajtásán 2-4 darab vastag levél fejlődik, a cserépből pedig zöldes fehér léggyökerek kúsznak elő. Levelei hosszúkásak, méretük eléri a 20-30 cm hosszúságot.

Virágszirmai változatos színűek, ezeknek külső lepellevelei elliptikusak, a belső szirmai rövidek; veseformára emlékeztetnek. A növényt világos, de tűző naptól mentes helyen tartsuk. Ablakpárkányokon rendszerint remekül érzi magát.

Az elnyílt virágokat mindig csípjük le, mert ezzel további virágzásra ösztönözhetjük orchideánkat. Tavasszal érdemes gondoskodni a tápanyag utánpótlásról. Az idősebb, régóta nem virágzó orchideákat javasolt átültetni és ekkor speciális orchidea földdel ellátni.

Kaspó

, , , , , ,

Szín

, , ,