fbpx

Hoya carnosa Australis – Viaszvirág – Mária könnye

4 390 Ft

A Hoya nemzetséget, mely nevét az angliai Northumberland herceg főkertésze, Thomas Hoy után kapta, kb. 200 különböző viaszvirág faj alkotja.

Magasság: 40 cm

Elfogyott

Share:

Ezek a különleges szépségű növények a Dél-Kínától Ausztráliáig húzódó területről, valamint Alsó-Burmáról származnak.

A viaszvirág (latin neve: Hoya carnosa Australis) fényigényes növény, a világos, kellemesen meleg helyet kedveli. A teljes napfényt is tolerálja bizonyos mértékig, de a tartósan erős, tűző napot nem szereti.

Télen, alacsonyabb hőmérsékleten érzi jól magát, ez kb. 14 fokos szobahőmérsékletet jelent.

A viaszvirág átlagos vízigényű növény, nem szabad túlzásba vinni az öntözését. Tavasszal és nyáron mértékkel öntözzük, télen ennél ritkábban.

Tápoldatozni elég csak a növekedési időszakban (tavasszal és nyáron), ilyenkor elég, ha kéthetente kap egy kis tápoldatot. Érdekesség a viaszvirágokkal kapcsolatban, hogyha túl sok tápanyagot kapnak, akkor inkább a leveleket és hajtásokat kezdik el növeszteni a virágok helyett, ezért csínján kell bánni a tápoldattal.

A viaszvirág bizonyos fokig tolerálja a szoba száraz levegőjét, azonban érdemes leveleit vízzel permetezni, főként abban az időszakban, amikor hajtásai fejlődnek.

A csillag alakú, fehér virágok közepén vörös folt helyezkedik el. A virágon található fényes bevonat mézhez hasonlít. Ne mozdítsuk el a helyéről, amikor a bimbók megjelennek, ne vágjuk le róla a hervadt virágokat, és csak akkor ültessük át, ha ez már elkerülhetetlen. Virágaira türelmesen kell várnunk, ugyanis csak az idősebb tövek nevelnek virágzatot, mikor már nem is remélnénk. Fontos, hogy ne mozgassuk a növényt, legyen állandó a helye, mivel a változó fényviszonyok a virágok és bimbók lehullását eredményezhetik.