fbpx

Hedera helix ‘Eva’ – Bird’s foot ivy ‘Eva’

2 190 Ft

A Hedera helix ‘Eva’ kúszó, kapaszkodó, örökzöld növény, melynek különleges szépségét apró, háromkaréjos, szürkés-zöld színben játszó, krémfehér szegélyű levelei adják.

Cserép átmérő: 12 cm

Hosszúság: 25 cm

Elfogyott

Share:

Hedera helix ‘Eva’ szinte bármilyen fényviszonyt elvisel: a napsütötte ablakoktól a sötétebb sarkokig. De, ha teheted, helyezd egy ablak közelében, csak ne a napra.

Szereti a nedves talajt, de nem szereti a pangó vizet. Ezért ellenőrizd a földjét, és csak akkor locsolj, amikor a talaj felső részének 4-6 cm-es része már száraz.

Az egyetlen dolog, amire nagyon érzékeny, az a páratartalom. Akkor lesz boldog, ha minden második nap vízzel permetezed a leveleit. Sőt, élvezi az alkalmankénti zuhanyozást is, hogy megszabaduljon a szennyeződésektől és a portól.

Szívesen kúszik, mászik, sőt, ha engeded, beveszi a falakat. Kis léggyökereivel, amelyek a szárak mentén nőnek, megtapad bármilyen felületen. Annak viszont legyél tudatában, hogy a gyökerek nyomokat hagyhatnak maguk után.

Egyáltalán nem károsítod a növényt a metszéssel. Vágd le őket körülbelül 10-12 cm hosszúságúra, majd tedd őket egy üveg vízbe egy napos ablakpárkányon. Miután megnőtt a gyökerük, kis cserepekbe ültetheted őket, ilyen egyszerű az egész.

Európa nagy részén, valamint Délnyugat-Ázsiában is őshonos.

Fun fact:

A borostyán örökzöld növény lévén az örökélet, míg kúszó növényként a hűség jelképe a hívő emberek számára.