Barion Pixel

Szobapáfrány – Nephrolepis exaltata – Fern

2990 Ft

A Nephrolepis exaltata légtisztító és méregtelenítő szobanövény. Ez azt jelenti, hogy a szén-dioxidon kívül, más káros anyagokat is kiszűr a levegőből. A szobapáfrány a xylol lebontásában jeleskedik a NASA “Levegő javítása növényekkel” című tanulmánya szerint.

Magasság: 30 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Kedvencekhez adás

A Nephrolepis exaltata tisztítja a levegőt, és javítja a páratartalmat. Kedvelt helyük a nappali, a hálószoba, a folyosó, sőt, akár a fürdőszoba is.

A szobapáfrány a vesepáfrányfélék családjába tartozó, a Föld trópusi vidékein gyakori növényfaj. A Nephrolepsis nemzetség, mintegy 30 fajt számlál.

Világos vagy félárnyékos, télen legalább 18 fokos, egész évben meleg és nyirkos környezetet igényel. Kevés közvetlen napfényt is elvisel, ehhez azonban, arra van szükség, hogy magas páratartalmat biztosítsunk a számára. Nyáron akár szabadban is tartható, ne tegyük napos helyre.

Márciustól augusztusig, fő növekedési időszakában bőségesen öntözzük szobahőmérsékletű vízzel, és mérsékelt töménységű tápoldatot adjunk neki kéthetente. Októbertől kevesebbet öntözzük, de ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki földlabdája.

A páfrányok szeretik a párás, nyirkos környezetet. Ahhoz, hogy ezt magas páratartalmú környezetet megteremtsük a számára, érdemes nagyon gyakran vízzel permetezni a leveleit.

 

Bevásárlókosár
Scroll to Top