Barion Pixel

Epipremnum Aureum – Golden Photos – Szobafutóka

3600 Ft

Scindapsus – fajok előfordulási helye a trópusi és szubtrópusi ÁzsiaÉszak-Ausztrália, valamint a Csendes-óceán nyugati részén fekvő szigetek. Legismertebb fajuk, a Scindapsus aureus Salamon – szigetekről származik. Igénytelen szobanövény, amely eltűri a kedvezőtlen fényviszonyokat és elviseli az időnkénti kiszáradást.

Magasság: 20 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Kedvencekhez adás

Az Epipremnum Aureum szív alakú, sárgás, fényes levelei tarkázottan zöld színűek. A növény csüngő, kúszó hajtásain a 6 – 10 cm hosszú és a 6 -8 cm széles levelek szórtan helyezkednek el. A szobai futóka 80-120 cm magasságot is elérő kúszónövény.

Igénytelen szobanövény, amely jól bírja a magasabb és az alacsonyabb hőmérsékletet is. Eltűri a kedvezőtlen fényviszonyokat és elviseli az időnkénti kiszáradást.

Idősebb hajtásain a levelek sokkal nagyobbak is lehetnek, ezekből akár dugványt is készíthetünk.

A levelek viaszos felülete miatt a szobafutóka lombjáról a rárakódott port és szennyeződéseket érdemes két hetente letörölni, ezáltal is serkentve az oxigéntermelést.

Helyes tartás mellett gyors fejlődésű kúszónövény, amely rácsok és oszlopok befuttatására is alkalmas, a megvásárolható növényeket általában mohakaróra futtatják fel.

Ha kevés fény éri, levele elveszíti mintázatát.

Visszafogott öntözést igényel, a nyári meleg időszakban jót tesz neki, ha leveleit vízzel permetezzük.

Bevásárlókosár
Scroll to Top