fbpx

Anthurium Clarinervium (1 töves) – Velvet Cardboard Anthurium

9 990 Ft

Az Anthurium Clarinervium egzotikus megjelenésű csinos, sötétzöld, széles, szív alakú leveleivel. Bársonyos tapintásuk van. Ráadásul, hogy szépségét növelje, élénk egyszínű virágokat hozhat. Ezek a virágok meglehetősen egyedülállóak, mivel nincsenek szirmaik, mint más virágoknak. Úgy néz ki, mint egy élénk színű levél, vastag bársonyos textúrájú és fényes fényű.

Magasság: 35 cm

Cserép átmérő: 12 cm

1 töves

Elfogyott

Share:

Az Anthurium Clarinervium növény a mexikói Chiapas őshonos növényfaja, a vadonban epifitaként növekszik.

A fiatal növény levele kezdetben kicsi, fémes lila színű. A növény növekedésével az egyedi szív alakú levelek mérete megnő, színük a tetején sötétzöldre, az alsó részén pedig világoszöldre változik. A vastag bársonyos levelek egész évben zöldek maradnak, ideális körülmények között. Erős és vastag szárakat fejleszt ki, amelyek legfeljebb 2 cm szélességűek lehetnek.

Érzékeny a hőre, a közvetlen napfény károsíthatja. Ha a növényt egy ablak közelében helyezed el, akkor az égési sérülések elkerülése érdekében ügyelj a túl sok hőre, és a túl sok napfényre. Jól növekszik jó mennyiségű közvetett napfényben.

Az ideális hőmérséklete 12 ° C és 23 ° C között van.

Téli szezonban a növényt távol kell tartani a fűtőtestektől. A légkondicionálók és az erős szél is károsíthatja. A levelek megsérülhetnek és megbarnulhatnak, ha extrém hőmérsékletnek vannak kitéve.

A kiegyensúlyozott növekedésért jól szellőző helyiségben kell tartani.

Az optimális növekedés érdekében a növénynek legalább 80% -os páratartalomra van szüksége.

Noha szereti a nedvességet, nem igényel rendszeres öntözést, nem szabad naponta locsolni. A szükséges nedvességmennyiség biztosításának legjobb módja a permetező használata. Az egész növény “ködösítése” segít megőrizni fényét és elkerülni a károkat a nyári hónapokban. Fürdőszobában is tarthatod, hogy száraz évszakokban elérje a szükséges mennyiségű nedvességet. Mielőtt meglocsolod, ellenőrizd ujjaddal a felső talajréteget. Ha a talaj nedves, akkor ne öntözd meg a növényt. Csak akkor kell öntözni, ha a talajréteg kissé száraznak érezhető.

Fejlődési időszaka március és szeptember között van, ilyenkor 2 havonta egyszer kaphat tápoldatot. Téli hónapokban 3 havonta egyszer tápoldatozhatsz.

Az Anthurium Clarinervium mérgező, gyermekektől és háziállatoktól elzárva kell elhelyezni!

Tipp: ha a növény alacsony nedvességnek vagy páratartalomnak van kitéve, akkor leveleinek széle barnulni kezd. Ez egy jel, mely arra utal, hogy a növénynek több nedvességre és páratartalomra van szüksége.