Barion Pixel
-33%

Rhipsalis Hatiora salicornioides-Dancing bones cactus-Korallkaktusz

Original price was: 3300 Ft.Current price is: 2200 Ft.

A Rhipsalis Hatiora salicornioides-t angol nyelvterületeken Drunkard’s Dream, vagyis „részeges” kaktusznak is hívják, mert a hajtások a borospalack formáját idézik.

Magasság: 20 cm

Cserép átmérő: 10,5 cm

 

Elfogyott

Kedvencekhez adás

A korallkaktusz, vagy pálcikakaktusz (Rhipsalis Hatiora salicornioides) a dél-amerikai erdőkből származik. Álélősködő kaktuszfajta. Rengeteg apró, vékony, pálcika formájú ága van.

A fiatal szárak felfelé állnak, de ahogy növekednek, fokozatosan lefelé hajlanak. Akkor mutat nagyon szépen, ha függő kaspóban-, kosárban, vagy makraméban találsz neki helyet.

A tél vége felé az ágak végén kb. 1 cm-es sárgás-narancssárgás színű virágok jelennek meg. A lakásban tartott növények is könnyen virágoznak. A virágrügyek kialakulása után NE MOZGASD a növényt, mivel a legenyhébb változás is a rügyek lehullását okozhatja. Miután a kaktusz elvirágzott, pár hónapig csökkenteni kell a locsolás mennyiségét.

Egész télen a hűvöset kedveli, 10 °C-os és legfeljebb 18 °C-os hőmérsékletet kell biztosítanod számára. A májustól szeptemberig tartó növekedési időszak során 16-29 °C-os hőmérséklet az ideális számára.

Legjobban a szórt fényt kedveli. Hűvösebb időszakokban alaposan öntözd meg, majd hagyd, hogy a talajfelszín (2-3 cm) kiszáradjon.

16 °C-os és ennél magasabb hőmérséklet esetén gyakrabban igényli majd az öntözést. Magasabb hőmérsékleten a növény ugyanis folyamatosan növekszik. Langyos, mészmentes vízzel öntözd.

A magas páratartalom kevésbé fontos a számára, de időnként nem árt, ha öntözés helyett vízzel lepermetezed.

Nyáron hetente tápoldatozhatod.

 

Bevásárlókosár
Scroll to Top