Barion Pixel

Philodendron Melanochrysum – Black-Gold Philodendron

14990 Ft

A Dél-Amerika trópusi vidékein őshonos Philodendron Melanochrysum nagyra értékeli a meleg körülményeket, a szórt fényt és az állandó öntözést.

Magasság: 60 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

A Philodendron Melanochrysum természetes élőhelyén erdei aljnövényzetként nő, ahol szórt, közvetett fényt kap. A legjobb, ha megpróbálod megismételni ezeket a feltételeket.

Olyan helyet válassz számára, ahol erős, közvetett fényt kap. Ne tedd ki őt hosszú ideig közvetlen napfénynek, mert levelei könnyen megéghetnek.

Rendszeres öntözést igényel. Általános szabály, hogy akkor kell öntözni, ha a talaj felső 4-6 cm-es része kiszáradt. Ezt követően alaposan öntözd meg, amíg a víz ki nem ürül a cserép lefolyónyílásaiból.

Jól fejlődik normál háztartási hőmérsékleten és páratartalom mellett. Azonban lehetőség szerint átlag feletti páratartalom mellett fejlődik a legjobban. Ha elhelyezel egy párásítót a közelében, meg fogja hálálni.

Kora tavasztól nyár végéig havonta egyszer használj kiegyensúlyozott, folyékony tápoldatot.

Extra tippek:

Sárguló levelek – leggyakoribb oka a túlöntözés. Vágd le az érintett leveleket, és ügyelj arra, hogy a talaj felső része (4-6 cm) kiszáradjon az öntözések között.

Barnuló levelek – azt jelzik, hogy a növény nem kap elég nedvességet, vagy túl sok közvetlen fény éri (azaz napégés). Néha azonban az idősebb levelek megbarnulása és lehullása csak a levél életciklusának természetes részét képezik, és nem adnak okot aggodalomra. Ha azonban azt észleled, hogy az újabb leveleken barna foltok képződnek, ez nagyobb aggodalomra ad okot.

Megnyúlt szárak – azt jelzi, hogy a növény nem kap elég fényt. Olyan helyet válassz, ahol legalább 6-7 órán át világos, közvetlen napfény éri.

Bevásárlókosár
Scroll to Top