fbpx

Tillandsia cyanea – Pink Quill Bromeliad – Szakállbromélia

3 190 Ft5 180 Ft

A szakállbromélia (latin neve: Tillandsia cyanea) a kellemesen meleg, világos, vagy félárnyékos, átlagos hőmérsékletű helyiségben érzi igazán jól magát, ahol a levegő párás. A broméliák átlagos vízigényű növények. Fő a mértékletesség: ne hagyjuk kiszáradni a broméliánk földjét, de ne is öntözzük túl!

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

A broméliák a trópusi területek különleges szépségű lakói, hazánkban is kedvelt szobanövények, változatos külsejükkel, élénk virágzatukkal. A szakállbromélia (latin neve: Tillandsia cyanea) a kellemesen meleg, világos, vagy félárnyékos, átlagos hőmérsékletű helyiségben érzi igazán jól magát, ahol a levegő párás. A legtöbb otthon levegője inkább száraz, főleg a fűtési szezonban, ezért gondoskodni kell párásításról. Erre jó megoldás a broméliák vízzel való permetezése.

A broméliák átlagos vízigényű növények, rendszeres, mérsékelt öntözést igényelnek. A broméliákra jellemző, hogy öntözéskor a vizet, a levelek alkotta kehely alakú tőlevélrózsába is kell önteni. Fő a mértékletesség: ne hagyjuk kiszáradni a broméliánk földjét, de ne is öntözzük túl!

A broméliák tartása során fontos a tápoldatozás. Ha tavasszal és nyáron néhány hetente tápoldatozzuk, meghálálja a növény. Broméliák ültetéséhez legjobb a lazább szerkezetű, tőzeges, jó áteresztő képességű ültető közeg.

Amikor a virágzás után száradni kezd a növény, egy normális folyamatnak leszünk szemtanúi. Ugyanis a bromélia a virágzást követően elpusztul, előtte viszont sarjakat hoz, tehát gondoskodik az utánpótlásról.

Kaspó

, , , , , ,

Méret