fbpx
-5%

The Plantimal – Tök állat növény csomag

Legolcsóbb: 22 078 Ft

Hogy miért szeretjük a The Plantimal – Tök állat növény csomag-ot? Mert ezek a növények egytől egyig háziállat barátok, így bátran tarthatod őket otthon, és nem kell aggódnod, hogy kis Kedvenced esetleg megrágcsálja leveleiket. És, hát állati jó nevük is van.

 

Kaspó a The Plantimal-Tök állat növény csomaghoz (6db)

Egy növény csomagon belül csak egyféle szín választható a kaspókból, az alábbiak közül:

FEKETE
CITROMSÁRGA
FEHÉR
LILA
NARANCSSÁRGA
ZÖLD

Elfogyott

Share:

The Plantimal – Tök állat növény csomag tartalma:

Nagyon izgalmas külsejű. Levélzetén kívül, sárga, hosszú száron nyíló virágai tündökölnek. Levelei egészen sötét, zöld árnyalatúak, szélük hullámos, a levél fonákja sötétlila színű. Egész évben félárnyékos vagy világos környezet, napközben legalább 20, éjjel minimum 16 fokos hőmérséklet ideális számára.

Megelégszik egy árnyékos hellyel is, bármelyik helységet azonnal feldobja majd üde zöld levélszínével. Viszonylag kevés gondozást igényel és nyáron akár kiültethető a kert egyik árnyékos szegletébe is.

Valamivel több vízre lesz szüksége, mint általában egy kaktusztól elvárnánk, és szereti a párásítást is. A közepes és a fényes közvetett fényviszonyokat részesíti előnyben. Csak akkor locsold meg, ha a talaj teteje (a felső 2-3 cm vastagságú réteg) kezd kiszáradni. Abszolút tökéletes kezdőknek, nagyon könnyen gondozható.

Szereti az erős, indirekt fényt. Földjét tartsd nedvesen, de ne legyen pangó víz – heti egyszeri locsolás jót tesz neki. Eltarthat egy kis ideig, amíg megszokja az új otthonát, ezért ha megtaláltad a helyét, ne mozgasd túl sokat – szeret egy helyben maradni, és csak úgy jól érezni magát.

A szarvasagancs páfrány számára a világos vagy félárnyékos, fekvés a leginkább megfelelő. A szarvasagancs páfrány öntözése kissé rendhagyó, kétféle módon lehet végezni. Az egyik lehetőség, hogy lágy, szobahőmérsékletű vizet töltünk a páfrány kagylós levelei közé. Ha ez a megoldás nem szimpatikus, akkor alámerítéssel öntözzük. A szarvasagancs páfrány nagyon kedveli a párás környezetet.

Gondozása meglehetősen egyszerű. Imádkozó növénynek is nevezik, szoros rokonságban áll a Calathea-val, a Stromanthe-val, és a Ctenanthe-val. Leveleinek az a szokatlan jellemzője, hogy nappal laposan fekszenek, majd éjszaka felfelé záródnak, mintha imádkoznának. A Maranta legjobban erős fényben nő, de elviseli az árnyékot. Tartsd mindig nedvesen a talajt.

Extra tipp: 

Mindnyájuknak szüksége van nedvességre ahhoz, hogy folyamatosan frissek legyenek. Nagyon hálásak lesznek, ha pár naponta vízzel permetezed meg a leveleiket.

 

Kaspó a The Plantimal-Tök állat növény csomaghoz (6db)

Kaspó színe

Citrom, Fehér, Fekete, Lila, Narancs, Zöld