fbpx

Senecio herreianus baby – String of Beads

2 190 Ft

Ha eljátszottál már azzal a gondolattal, hogy belevágj egy nagyobb méretű Senecio herreianus nevelésébe, akkor ez a Baby Borsóka tökéletes lesz kezdésnek. Kitapasztalhatod az igényeit, melynek fő titka, és egyben a legnagyobb kihívás is, hogy nagyon-nagyon ritkán szabad meglocsolni. Rendkívül szárazságtűrő, leveleiben vizet tárol. Mindig hagyd a talajt jól kiszáradni két öntözés között, és csak nagyon kevés vizet önts, azt is inkább alulról.

Cserép átmérő: 9 cm

Elfogyott

Share:

A Senecio herreianus egy nagyon érdekes külsejű, Délnyugat-Afrikából származó pozsgás növény. Alapvetően szárazságtűrő talajtakaró, amely ahelyett, hogy egyenes szárral függőlegesen felfelé törekedne, természetes körülmények között elterül a földön és benövi a környező szikladarabokat.

Szobanövényként függő virágtartóba ültetve leveles hajtásai gyöngyzuhatagként omlanak alá. Rendkívül pozsgás, nem lehulló borsószem levelein jellegzetes áttetsző “ablakok” fedezhetők fel. Csüngő, kúszó hajtásai akár az 1 métert is elérhetik. Tavasztól kezdve, fehér virágok megjelenésére is számíthatunk.

Igénye és gondozása, a többi pozsgás növényéhez hasonló. Magas hőmérsékletet és sok fényt igényel, ezért kellemesen meleg, világos, napos zugot válasszunk a számára, ahol hajtásai szabadon csünghetnek.

Páraigénye alacsony, ezért a szoba levegőjének páratartalma elegendő számára, külön párásítás nem szükséges.

Az igazán szép növekedéshez biztosítani kell a tápanyag utánpótlást, ezt rendszeres tápoldatozással tehetjük meg.

Télen a hőmérséklet és a locsolás mennyiségét is csökkenteni kell.

Vásárlóink visszajelzései

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Senecio herreianus baby – String of Beads”