fbpx

Rhipsalis baccifera subsp. horrida – Mouse Tail Cactus

3 300 Ft

A Rhipsalis baccifera subsp. horrida hosszú, elágazó száraival, melyeket kis szőrszálak borítanak, egy igazán elragadó növény, szuper jól néz ki az ablakban lógva. Sivatagban lakó rokonaival ellentétben nem szereti a közvetlen napfényt, és rendszeres öntözésre van szüksége, hogy a lehető legjobban nézzen ki.

Magasság: 20 cm

Cserép átmérő: 10,5 cm

Elfogyott

Share:

A Rhipsalis baccifera subsp. horrida Madagaszkáron őshonos. Álélősködő kaktuszfajta.

A fiatal szárak felfelé állnak, de ahogy növekednek, fokozatosan lefelé hajlanak. Akkor mutat nagyon szépen, ha függő kaspóban-, kosárban, vagy makraméban találsz neki helyet.

A tél vége felé az ágak végén kb. 1 cm-es kis, halványsárga virágok is megjelenhetnek, ezeket bogyós gyümölcsök követhetik, amelyek kissé hasonlítanak a fagyöngyre, innen származik másik elnevezése, a fagyöngy kaktusz. A lakásban tartott növények is könnyen virágoznak. A virágrügyek kialakulása után NE MOZGASD a növényt, mivel a legenyhébb változás is a rügyek lehullását okozhatja. Miután a kaktusz elvirágzott, pár hónapig csökkenteni kell a locsolás mennyiségét.

Egész télen a hűvöset kedveli, 10 °C-os és legfeljebb 18 °C-os hőmérsékletet kell biztosítanod számára. A májustól szeptemberig tartó növekedési időszak során 16-29 °C-os hőmérséklet az ideális számára.

Legjobban a szórt fényt kedveli. Hűvösebb időszakokban alaposan öntözd meg, majd hagyd, hogy a talajfelszín (2-3 cm) kiszáradjon.

16 °C-os és ennél magasabb hőmérséklet esetén gyakrabban igényli majd az öntözést. Magasabb hőmérsékleten a növény ugyanis folyamatosan növekszik. Langyos, mészmentes vízzel öntözd.

A magas páratartalom kevésbé fontos a számára, de időnként nem árt, ha öntözés helyett vízzel lepermetezed.

Nyáron hetente tápoldatozhatod.