Barion Pixel

Dracaena marginata-Sárkányfa-Madagascar Dragon Tree

1990 Ft10500 Ft

A Dracaena marginata dísznövény neve az ógörög nősténysárkány szóból származik, ugyanis egyes fajainak felsértett törzséből vörös színű gyanta szivárog. Eredeti élőhelye a Kanári-szigetek, Afrika, Madagaszkár, valamint Ázsia.

Méretek:

  • 1 törzses Dracaena (törzs a lombbal együtt 15 cm-es magasságú)
  • 2 törzses Dracaena (törzs a lombbal együtt 20 és 45 cm-es magasságú)
  • Dracaena ‘Golden Coast’ (törzs a lombbal együtt 15 cm-es magasságú)
Kedvencekhez adás

A Dracaena marginata megfelelő körülmények között elérheti a 100-120 cm-es magasságot is. Ideális hőmérséklet számára a 22-26 Celsius fok.

Közvetlen napfénynek nem szabad kitenni, ezért kivételes dísze lehet egy félárnyékos szobának.

Miután fényszegény helyen is remekül fejlődik, az irodák és termek egyik legszebb és leghálásabb növénye lehet.

A dracaena remek levegő tisztító, így nyugodtan helyezzük magunk vagy akár a számítógépünk közelébe, hiszen megszűri a káros anyagokat. Ennek érdekében kéthetente javasolt leveleiről letörölni a rárakódott port.

Ha túlságosan felnyúlt a törzse, a fejdugványt visszavághatjuk és ezt vízben meggyökereztetve új növényt kaphatunk. A visszamaradt törzset feldarabolhatjuk további gyökereztetésre vagy a visszavágott tő is újra kihajthat.

Kerüljük a túlöntözést és mindig ügyeljünk rá, hogy két locsolás között tapinthatóan kiszáradjon a földje. Átültetésre akkor van szüksége, ha gyökerei megjelennek a cserép alján. Tápanyag utánpótlásról folyamatosan gondoskodjunk!

Kaspó

, , , , , ,

Méret

, ,

Bevásárlókosár
Scroll to Top