fbpx

Philodendron White Knight – Staghorn Philodendron

5 490 Ft

A Philodendron White Knight ritka és gyönyörű növényfaj, amely a dél-afrikai Karoo sivatagban őshonos. 1978-ban történt, amikor Howard James „Jim” White amerikai botanikus először nevezte el ezt a filodendron típust „Fehér Lovag”-nak. Tökéletesen le tudta írni a virágokat, a leveleket, a növény szokásait és a terméseket. A White Knight nevet azonban csak 1984-ben kapta meg, amikor elkezdték termelni a fajtát. A hibridizációt a kereskedelmi kertész, John M. „Jack” Nester végezte, Phoenix-ben (Arizona).

Cserép átmérő: 15 cm

Magasság: 45 cm

1 töves

Elfogyott

Share:

A Philodendron White Knight közvetlen napfénytől védve, részben napos helyiségben érzi jól magát. A túl sok napfény a levelek égését okozza.

Szereti a vizet., valójában ez az egyik leginkább vízkedvelő fajta. Csak nagyon porózus talajban tud növekedni, és a legjobb, ha a növény talaját mindig nedvesen tartod, de ne álljon pangó vízben.

Nem meglepő, hogy a párás klímát kedveli, ráadásul gyökérrendszere különösen vastag. A legjobb eredmény eléréséhez elengedhetetlen, hogy a páratartalom 70% felett legyen.

Ha folyékony tápoldatot használsz, érdemes minden évszakban „megetetni”, mert a növény minden tápanyagot elhasznál.

Extra tipp:

ha levelei sárgulni kezdtek – oka lehet a túl sok víz vagy a túl sok közvetlen napfény kombinációja. Ügyelj arra, hogy inkább szűrt napfényben legyen. Fertőtlenített ollóval vágd le az összes sárga és égett levelet.