fbpx

Philodendron Red Beauty – Philodendron

2 990 Ft

A Philodendron Red Beauty pompás bordó és sötétzöld fényes levelek kavalkádja, ráadásul nagyon jól alkalmazkodik a sokféle fény- és vízviszonyhoz, így remekül boldogul beltéren. Ha szereted az érdekes lombozatot, ez a könnyen gondozható növény tökéletes kiegészítője lesz  gyűjteményednek.

Magasság: 35 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Share:

A Philodendron Red Beauty átlagos igényű növény, mely világos vagy félárnyékos, kellemesen meleg és párás helyen érzi magát a legjobban.

A Philodendron fajok az Araceae (kontyvirágfélék) családjába tartoznak. Őshazájuk Közép- és Dél- Amerika trópusi esőerdői. Léggyökerekkel kapaszkodva kúsznak vagy törzset nevelnek. A növény görög eredetű neve is életformájára utal, jelentése: „fát kedvelő, szerető” növény (phileo: kedvelni, valamit dendron: fa).

A filodendronok számára az ideális hőmérséklet 20-28 fok között mozog, még télen is minimum 14 fokot igényelnek.

Ami esetükben a legfontosabb tényező, az a párásítás. Tehát, elő a permetezőkkel, vagy helyezzük őket nedves agyaggranulátumra, de alkalmazhatunk profi párásító berendezést is.

Kerülnünk kell a tűző, közvetlen napfényt, legszebben a nagyon világos, de szűrt fényben fejlődnek.

Léggyökerük kiemelkedő jelentőséggel bír: egyrészt, támaszt nyújt, másrészt vizet szállít a felső levelekhez. Nagyon fontos tehát, hogy léggyökereket soha ne távolítsuk el, hanem nyomjuk bele a földbe.

Vízigényük közepes, de minél magasabb a szoba hőmérséklete és a fény intenzitása, az öntöző víz mennyiségét is arányosan növelnünk kell. A pangó vizet nem kedveli, ugyanakkor az ültető közeg soha nem száradhat ki. Lágy, szobahőmérsékletű vizet használjunk.

Azok közé a szobanövények közé tartozik, amelyek tisztítják a levegőt és aktívan méregtelenítenek, a számukra tápanyagként szolgáló széndioxid mellett, káros anyagokat (formaldehid, benzol, triklóretilén, aceton, toluol) is megkötnek, beépítenek.

A filodendronok mérgező növények, gyermekektől és háziállatoktól mindig tartsuk távol őket!

Vásárlóink visszajelzései

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Philodendron Red Beauty – Philodendron”