fbpx

Philodendron Micans (függő) – Velvet Leaf Philodendron

5 190 Ft

A Philodendron Micans irizáló, szív alakú levelei bársonyos tapintásúak. A fénytől függően a lomb színe mélyzöldnek vagy gazdag bíbornak tűnhet, az új levelek rózsaszínű szélűek.

Cserép átmérő: 14 cm

Hosszúság: 60 cm

Elfogyott

Share:

FÉNY
A Philodendron Micans-t olyan helyre tedd, ahol erős, közvetett napfény éri. Egy olyan helyet keress az ablak közelében, ahol a napsugarak soha nem érik a lombot. Bár normális, ha az idősebb levelek megsárgulnak, ha ez egyszerre több levéllel történik, előfordulhat, hogy a növény túl sok fényt kap. Másrészt, ha a szárak hosszúak, és a levelek között több, mint 5 centiméter távolság van, akkor a növény valószínűleg nem kap elég fényt.

VÍZ
Locsoláskor hagyd, hogy két öntözés között a talaj felső 2-3 centimétere kiszáradjon. A lehullott levelek azt jelenthetik, hogy a növény túl sok vizet kap vagy kevés. De a levelek gyorsan regenerálódnak, miután kijavítod az öntözési ütemet.

TALAJ
Laza, jó vízelvezetésű talajban érzi magát a legjobban, amelyekben magas a szervesanyag-tartalom.

TÁPOLDAT

A növényt tavasszal és nyáron havonta, ősszel és télen pedig hat-nyolc hetente öntözd meg folyékony tápoldattal.

PÁRÁSÍTÁS

A Karib-tenger, és Mexikó térségéből származik, ezért párás körülmények között boldogul a leginkább. Ezeken a területeken január a legnedvesebb hónap, március pedig a legszárazabb, így a párásítást érdemes ennek megfelelően beállítani.

EXTRA TIPPEK:

  • Ha a levelek kezdenek barnulni vagy göndörödni, vagy túl sok fényt kap, vagy kevés vizet. Ha a növény nem kap elegendő vizet, ennek eredményeként a levelek megbarnulnak és lehullanak. Ugyanakkor, ha a túlöntözés a gond, a levelek megsárgulnak.
  • A lassú növekedés és a kis levélméret azt jelzi, hogy a növény nem jut elegendő növényi táplálékhoz. A halvány új levelek általában azt jelzik, hogy a növényben kálcium- és magnéziumhiány lépett fel, amelyek azonban nélkülözhetetlenek a filodendronok számára.