fbpx

Philodendron Hastatum-‘Silver Queen’-‘Silver Sword’ felfuttatva

5 990 Ft

A Philodendron Hastatum általában nem egy kemény dió a gondozás szempontjából, ez az oka annak, hogy annyira népszerű a szobanövények között.

Magasság: 65 cm

Elfogyott

Share:

A Philodendron Hastatum, vagy más néven „Ezüstkard”, Kolumbia területein őshonos. Ez a könnyen gondozható növény képes alkalmazkodni mindenféle körülményhez.

Lombozatának megjelenése szinte fémes jellegű. Fiatalkori levelei halvány fémes szürkeként indulnak, és a növény érésével mélyebb kék színűvé válnak.

A Philodendron Hastatum inkább a laza és jó vízelvezetésű talajt részesíti előnyben.Szereti a nedvességet és a magas szerves anyag tartalmú talajt, de gyökerei soha ne álljanak pangó vízben.

Sok philodendron, köztük a Hastatum is, élvezi a napfényt, de nem szereti a közvetlen napfényt. Ezért legyünk óvatosak, mert növénybarátunk levelei gyorsan megéghetnek. A legjobb megoldás, ha egy ablak közelében egy részben árnyékos foltot találunk, 70–85% -os napfénnyel.

Időnként előfordul, hogy az idősebb levelek megsárgulnak, de ha ez több levéllel történik, akkor ez egyértelműen jelzi a túl sok fényterhelést. Másrészt a túl alacsony fény jele, ha a növény szárán túl sok gyökérkezdemény jelenik meg.

A nyári és tavaszi hónapokban, amelyek a növekedés időszakai, hetente kétszer vagy háromszor kell öntözni, ezt a mennyiséget viszont a téli hónapokban csökkenteni kell. A Hastatum újbóli öntözése előtt meg kell győződni arról, hogy a felső talajréteg (1-2 cm) száraz-e.

További jó tanács: időnként érdemes megtisztítani, vízzel leöblíteni a Hastatum leveleit.

A Hastatum optimális hőmérsékleti tartománya napközben 18 C° és 27 C° közötti, éjszaka pedig 16 C° körüli lehet.

Mivel esőerdőkben őshonos növényről beszélünk, magabiztosan kijelenthetjük, hogy szereti a nedves környezetet, ezért fontos a párásítás. Száraz légkörre utalnak a sárga, lehullott levelek.

Tavasszal és nyáron a tápoldatozást havonta kell elvégezni, ősszel és télen pedig 6-8 hetente.

Elég gyorsan fejlődik, ráadásul minél lazábban helyezkednek el a gyökerek, annál magasabb lesz a növény. Idővel érdemes felfuttatni kókuszrúdra vagy rácsra.

A Hastatumok mérgezőek, szigorúan távol kell tartani őket az állatoktól és a gyermekektől!