fbpx

Philodendron Brandtianum – Brandi Philodendron

5 100 Ft

A Philodendron Brandtianum olívazöld levelein ezüstfehér foltokkal kiváló növény kezdők számára. A filodendronokról amúgy is köztudott, hogy a legkönnyebben nőnek, a legnehezebben pusztulnak el, ráadásul nincs szükségük nagy szakértelemre az életben tartásukhoz.

Magasság: 30 cm

Cserép átmérő: 12 cm3

Elfogyott

Share:

A Philodendron Brandtianum az egyik legkönnyebben gondozható filodendron, mely Peru, Bolívia, Brazília, Ecuador és Kolumbia egyes részein őshonos.

Nyáron hetente háromszor öntözheted. Hideg, téli napokon azonban csökkentsd az öntözést heti egyszerire. Érzékeny a túlöntözésre, mivel léggyökerekkel rendelkező epifita, ezért soha ne üljön hosszabb ideig vízben.

Erős, közvetett napfényt igényel, de legjobban a közepes vagy szűrt nappali fényben érzi jól magát. Ha kint szeretnéd nevelni, takard le 20-40%-os árnyékoló kendővel. Amíg a fény közvetett, könnyen elviseli az alacsony és erős megvilágítást is. Ha azt szeretnéd, hogy gyorsabban és egészségesebben fejlődjön, tedd természetes fénybe.

Egész nyáron kint lehet a szabadban, de az első fagyok előtt be kell vinned. Kerüld a klímaberendezések, a radiátorok közelségét és a huzatos helyeket, mert ezekre a körülményekre érzékeny. Az ideális nappali hőmérséklet 20-25 Celsius-fok között van, míg az éjszakai átlaghőmérsékletnek 12 Celsius-fok felett kell lennie.

Az átlag feletti páratartalom ideális számára. A növény fejlődése felgyorsul, lombozata jelentősebb lesz. A lakásod páratartalmát 50 és 60% között kell szabályozni.

A növekedését elősegítheted, ha általános célú, vízben oldódó szobanövény tápoldattal „eteted”, havonta egyszer, tavasztól nyárig.

Szaporításának módja általában a szárdugvány, legjobb tavasszal vagy nyár elején.