fbpx

Peperomia albovittata ‘Piccolo Banda’ – Peacock Peperomia

2 490 Ft

A Peperomia albovittata ’Piccolo Banda’ egy viszonylag új fajta a peperomiák között. Páva Peperomiának is hívják, gyönyörű mélyzöld és barnás-narancssárga erezete miatt, mely a világoszöld leveleket csíkozza. Árnyékkedvelő, vonzó leveleikkel és kis méretükkel nagyon illeszkednek az irodai környezetbe, de trendin mutatnak egy kis asztalon, étkezőkertben; mozgalamsságot visz a növénygyüjteményekbe.

Magasság: 25 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Share:

A Peperomia albovittata ‘Piccolo Banda’ egy Hollandiában kifejlesztett peperomia fajta. Unokatestvéreihez hasonlóan trópusi évelő.

Virágai aprók, nehezen láthatók. Nagyon közel nőnek egymáshoz és általában tavasszal jelennek meg.

Szereti a világos, közvetett fényt. Elviseli a közvetlen napfényt a reggeli órákban vagy a téli időszakban, de a nagyon forró nyári nap megégetheti a leveleit. Az év nagyon forró időszakaiban helyezd elég messzire az ablaktól, így továbbra is erős napsütést kap, anélkül, hogy a közvetlen napsugarak kárt tennének benne. Ugyanakkor nagyon jól viselik az árnyékosabb sarkokat is.

Két öntözés közt hagyd, hogy a talaj szinte teljesen kiszáradjon, majd alaposan öntözz. Kerüld a túlöntözést, ne hagyd, hogy vízben álljon, mert innen egyenes út vezet a gyökérrothadáshoz.

Tavasztól őszig havonta kaphat folyékony tápoldatot. Télen szüneteltesd a tápoldatozást.