fbpx

Jerikó rózsája – Selaginella lepidophylla – üveg tálban

7 190 Ft

Selaginella lepidophylla, teljesen átlagosnak tűnik, holott halhatatlan. Bármikor újraélesztheted, de ha úgy van kedved, akár 28 évre is a polcra rakhatod, és aztán kezded elölről.

Növény magassága: 10 cm

Üveg tál átmérője: 25 cm

Üveg tál magassága: 12 cm

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

Jerikó rózsája (latin neve: Selaginella lepidophylla) Chihuahuan – sivatagban őshonos, mely Mexikó és az USA határán található. Az ókorban a karácsony legfontosabb növénye volt. A feltámadást, az örök életet jelképezte. Egész keleten szent növényként tisztelték, gyógyító erőt tulajdonítottak neki. Később eljutott Európába is. A középkorban a gyógyításban, álomfejtésnél, kártyavetésnél is segítségül hívták. Vele jövendölték a családi gyarapodást is. A házba békét, erőt és jólétet hoz.

Jerikó rózsáját az év nagy részében úgy találhatjuk, mint egy száraz levélcsomó, barna és törékeny, akkora, mint egy teniszlabda, melyet a sivatagi szél könnyen felkap, s akár kilométereken keresztül görget. Amint elegendő víz áll rendelkezésére kizöldül. Nem csak a szoba dísze, de tisztítja a levegőt.

Hogyan éleszd fel tetszhalott állapotából?
– A gumót vegyük, ki majd áztassuk be egy langyos vízzel teli edénybe. Rövid időn belül gyönyörű, buja növényben gyönyörködhetünk. Körülbelül három-négy óra alatt fejlődik ki.
-A vizet érdemes 2-3 naponta cserélni alatta, hogy mindig friss legyen. Azért, hogy az életciklusa megmaradjon, havonta egyszer érdemes teljesen kiszárítani, és ezt követően ismét vízbe helyezni. Földbe ültetni tilos, ugyanis ott azonnal tönkre megy!
-Havonta egyszer érdemes a növényt újra kiszárítani, de ha láthatóan jól érzi magát, több hónapon keresztül is hagyhatod a vízben.

-Ha télen a fűtés miatt és a fény hiány miatt a növény nem zöldül be, hagyd újra kiszáradni, és csak akkor vedd elő újra, ha van elég napsütés, fény és meleg.

Száraz állapotban, papírdobozba csomagolva érkezik Hozzád. Ilyen állapotban a növény akár 20 évig is elél. Gumó állapotban jól kezelhető, kis helyen is elfér, fényigénye nincs. Kiváló ajándék irodába, vagy otthonra is.

Ugyanakkor tökéletes party kellék: helyezd egy dekorációs üvegtálra, vagy kavicságyra a buli kezdetén, utána már csak egy dolgod van, begyűjteni a sok „wow” és „hűha” kommentet a metamorfózis láttán.