fbpx

Hoya Linearis – Wax Flower – Viaszvirág

7 190 Ft

A Hoya Linearis az egyik legnagyobb bozontos kedvenc a Hoyák között. Örökzöld évelő, karcsú levelekkel és illatos, csillag alakú, fehér virágok laza fürtjeivel (nyár végétől őszig).

Hosszúság: 70 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Share:

A Hoya Linearis esetében az egyik legfontosabb szempont, amelyet szem előtt kell tartani, a fény és a víz mennyisége.

FÉNY

Jobban szeretik a fényes, szűrt fényt. Arra ügyelj, hogy ne tedd olyan helyre, ahol sok a közvetlen napsugárzás, mert ez károsítja a leveleket. Ideális esetben valahol keletre vagy északra néző ablakban kell elhelyezkednie. Ez segít megakadályozni, hogy túl sok közvetlen fény kerüljön rá. De ellenőrizd, hogy a szoba egész nap jól meg van-e világítva.

VÍZ

Ezt a növényt csak akkor kell öntözni, ha a talaj felső rétege tapintásra kiszáradt. A gyökérrothadás gyorsan megindulhat, ha a víz elkezd összegyűlni. Érdemes kora reggel locsolni. Éjszaka ugyanis csökken a hőmérséklet, csökken a párolgás sebessége is. A kevesebb víz elpárologtatása növeli a pangó víz jelenlétét. A víz hőmérséklete és minősége is fontos. Szobahőmérsékletű szűrt vízzel öntözd. Ha nincs szűrőd, akkor egyszerűen hagyd állni egy éjszakán át a vizet, hogy az egyes vegyi anyagok leülepedjenek.

PÁRÁSÍTÁS

Ez a növény szép trópusi környezetben őshonos, így nem meglepő, hogy szereti a páratartalmat. Ráadásul epifiták, a nedvességet a környező levegőből nyerik. Ezért a fürdőszoba ideális helye lehet a növénynek. Egyenletes páratartalmat kölcsönöz neki, és mivel a fürdőszoba kisebb, mint a legtöbb szoba, egy kicsit jobban szabályozhatja a hőmérsékletet. De az egyik legegyszerűbb módszer a „köd hatás” megteremtése.

TÁPOLDATOZÁS

A Hoya Linearist nem igazán kell tápoldatozni, mert önmagában is gyönyörűen fejlődik. De ha extra táplálékot akarsz adni neki, akkor ezt havonta kétszer tedd.

ÁTÜLTETÉS

A Hoya szeret szűk cserépben nőni, ezért ne ültesd át túl gyakran.