fbpx

Hedera helix ‘Shamrock’ – Ivy ‘Shamrock’ – Clover-leaf ivy

5 190 Ft

A Hedera helix ‘Shamrock’ fák alatt nő, ezért otthon tartva ideális az árnyékosabb helyekre. A sötét bordó száron lévő fényes, ásó alakú levelek fényűző érzetet keltenek, és vad, mégis kifinomult hangulatot árasztanak.

Cserép átmérő: 12 cm

Hosszúság: 80 cm

Elfogyott

Share:

A Hedera helix ‘Shamrock’ szinte bármilyen fényviszonyt elvisel: a napsütötte ablakoktól a sötétebb sarkokig. De, ha teheted, helyezd egy ablak közelében, csak ne a napra.

Szereti a nedves talajt, de nem szereti a pangó vizet. Ezért ellenőrizd a földjét, és csak akkor locsolj, amikor a talaj felső részének 4-6 cm-es része már száraz.

Az egyetlen dolog, amire nagyon érzékeny, az a páratartalom. Akkor lesz boldog, ha minden második nap vízzel permetezed a leveleit. Sőt, élvezi az alkalmankénti zuhanyozást is, hogy megszabaduljon a szennyeződésektől és a portól.

Szívesen kúszik, mászik, sőt, ha engeded, beveszi a falakat. Kis léggyökereivel, amelyek a szárak mentén nőnek, megtapad bármilyen felületen. Annak viszont legyél tudatában, hogy a gyökerek nyomokat hagyhatnak maguk után.

Egyáltalán nem károsítod a növényt a metszéssel. Vágd le őket körülbelül 10-12 cm hosszúságúra, majd tedd őket egy üveg vízbe egy napos ablakpárkányon. Miután megnőtt a gyökerük, kis cserepekbe ültetheted őket, ilyen egyszerű az egész.

Európa nagy részén, valamint Délnyugat-Ázsiában is őshonos.

Fun fact:

Tökéletes olvasósarokba, nappaliba és a hálószobába.