fbpx

Hedera helix Mona Lisa

3 700 Ft

Hedera helix ‘Mona Lisa’  fantasztikusan fog kinézni a könyvespolcokon vagy egy függő kosárban.

Mélyzöld levelei romantikus hangulatot árasztanak, ugyanakkor kissé vad is, gyors és becserkészhetetlen növekedése miatt.

Hűvös szobák, gyenge fény – ez sem riasztja el.

Cserép átmérő: 12 cm

Hosszúság: 30 cm

Elfogyott

Share:

Hedera helix ‘Mona Lisa’  szinte bármilyen fényviszonyt elvisel: a napsütötte ablakoktól a sötétebb sarkokig. De, ha teheted, helyezd egy ablak közelében, csak ne a napra.

Szereti a nedves talajt, de nem szereti a pangó vizet. Ezért ellenőrizd a földjét, és csak akkor locsolj, amikor a talaj felső részének 4-6 cm-es része már száraz.

Az egyetlen dolog, amire nagyon érzékeny, az a páratartalom. Akkor lesz boldog, ha minden második nap vízzel permetezed a leveleit. Sőt, élvezi az alkalmankénti zuhanyozást is, hogy megszabaduljon a szennyeződésektől és a portól.

Szívesen kúszik, mászik, sőt, ha engeded, beveszi a falakat. Kis léggyökereivel, amelyek a szárak mentén nőnek, megtapad bármilyen felületen. Annak viszont legyél tudatában, hogy a gyökerek nyomokat hagyhatnak maguk után.

Egyáltalán nem károsítod a növényt a metszéssel. Vágd le őket körülbelül 10-12 cm hosszúságúra, majd tedd őket egy üveg vízbe egy napos ablakpárkányon. Miután megnőtt a gyökerük, kis cserepekbe ültetheted őket, ilyen egyszerű az egész.

Európa nagy részén, valamint Délnyugat-Ázsiában is őshonos.

Fun fact:

A borostyán örökzöld növény lévén az örökélet, míg kúszó növényként a hűség jelképe a hívő emberek számára.