fbpx

Ficus elastica ‘Belize’ – Rubber Plant – Szobafikusz

3 590 Ft

A nagy klasszikus zöldes, vöröses rózsaszín, és krémes levelű variációja. A Ficus még mindig nagyon népszerű, ebben a színkombinációban egyenesen elragadó.

Magasság: 40 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Share:

Növényeid mellé szeretettel ajánljuk még:

Szobafikusz (Ficus elastica Belize)

A szobafikusz Indonézia, India, Szumátra, Jáva, valamint Délkelet-Ázsiai trópusi és szubtrópusi területeiről származik. A  fikuszok az eperfafélék családjába tartozó növények, melyek a trópusi és szubtrópusi területek lakói. Ebbe a családba tartózik a közönséges füge is.

A növényt őshazájában haszonnövényként tartják, tejszerű nedvét, mely kaucsukot tartalmaz a gumikészítés alapanyagának használják.

Gondozása és tartása egyszerű, kezdő kertészek számára is ideális dísznövény.

Nagytermetű szobanövény, szépsége akkor érvényesül igazán, ha biztosítjuk számára a szükséges teret.

Nincsenek extrém igényei, ahogy a legtöbb fikusz, így a szobafikusz esetében sem jó választás, ha huzatos helyen tartjuk. Télen óvjuk a hideg huzatos szobáktól, mert a legkisebb huzat is levélhullást okozhat.

Keressünk számára kellemesen meleg és világostűző naptól, huzattól mentes helyetPáratartalom igénye közepes, ezért ha párásítunk, azt meghálálja.

Közepes vízigényű szobanövény, a nyári melegebb időszakban, legalább 4 naponta kapjon vizet, télen ennél ritkábban. Figyeljünk arra, hogy ne öntözzük túl, a pangó víz ártalmas, és levélhullást eredményez.

Évente képes fél méter hosszú növekedésre is. Amikor már olyan magasra nő, hogy nem fér a lakásba vágjuk vissza az ágait és akkor, oldalra terjeszkedve fejlődik tovább.

Nem szükséges az évenkénti átültetés sem,  elég kétévente átültetni. A tarka levelű fajtát tegyük világosabb szobába, míg a sötét levelű fikuszt tehetjük félárnyékos helyiségbe is. Nyáron, ha van kertünk, akár ki is tehetjük a szabadba, árnyékos helyre.

Ez a növény nem csak tartós, hanem remek képességgel távolítja el a levegőből a kémiai toxinokat, például a formaldehidet.

növény tejnedve mérgező! A gyerekekkel és háziállatokkal legyünk elővigyázatosak, lehetőleg ne engedjük őket a növény közelébe jutni.