fbpx

Colocasia Pharaoh’s Mask – Colocasia 2

20 000 Ft

A Colocasia Pharaoh’s Mask egy nagyon ritka változat, egyedi, merész megjelenéssel. Ritkasága részben annak tudható be, hogy egy nagyon nehezen szaporítható hibrid, arról nem is beszélve, hogy a Colocasia új fajtája.

Magasság: 100 cm

Cserép átmérő: 24 cm

Elfogyott

Share:

A Colocasia Pharaoh’s Mask számára tökéletesen alkalmas az általános szobanövény virágföld. A lényeg, hogy a talaj nedves, de jó vízelvezetésű legyen. A talaj pH-értéke semleges vagy enyhén savas értékek között mozogjon (pH 6,1 – 7,3).

A mérsékelt, de következetes öntözést kedveli. Nem tolerálja jól, ha túl nedves vagy túl száraz a földje. A sárguló levelek jelzik, hogy valami nem stimmel a locsolás ütemével.

A közvetett teljes vagy részleges napozás a legideálisabb. A délutáni árnyékok híve. Arra viszont ügyelj, hogy ne kapjon túl sok közvetlen fényt, mert az kiszáradást és/vagy levélégést okozhat. A napfény hiányát jelzi, ha a levelek kicsik maradnak és/vagy leesnek.

Nem igényel extra páratartalmat. Ennek az az oka, hogy a víz nagy részét a gyökérrendszerén, nem pedig a levelein keresztül hasznosítja.

Tavasztól nyár végéig havonta egyszer ajánlott tápoldatozni.

Tudtad?

A Colocasia Pharaoh’s Mask hibridet Brian Paul Williams alkotta meg, a Kentucky állambeli Louisville-ben található Brian’s Botanical növényiskolában.

A Colocasia COPHAMA Pharaohs Mask PP33772 a Colocasia ‘Dark Star’ és az Colocasia Black Stem  keresztezése. Az első keresztezésre 2013 júniusában került sor, 2018 augusztusában már hivatalosan is egyedi növényévé vált, 2021. december 21-én pedig megkapta a szabadalmat a szabadalmi hivataltól.