fbpx

Cocos Nucifera – Coconut palm tree – Kókuszpálma

14 990 Ft

A kókuszpálma a világ egyik leghíresebb és leghasznosabb pálmája. A trópusok ikonikus szimbóluma, mely akár 100 évig is élhet a vadonban. Ez az „életfa” véd, gyógyít és táplál.

Magasság: 130 cm

Elfogyott

Share:

A Cocos Nucifera az Indiai óceán térségéről származik. Eredeti élőhelyein, hatalmasra fejlődik, elérheti a 30 m magasságot is. A kókuszpálma  magvai sokáig csíraképesek, a tengerbe kerülve, elúszhatnak távol eső vidékekre is, ahol egyébként nem őshonosak. Így terjedt el a trópusokon.

FÉNY

Eredeti élőhelyéből adódóan, fény és melegigényes. Világos, meleg, párás helyen érzi igazán jól magát, de a teljes napsütést is bírja. Ugyanakkor nyáron déltájt árnyékold be.

VÍZIGÉNY

Vízigénye átlagos, az öntözés során gyökérlabdáját tartsd állandóan kissé nedvesen, ne hagyd kiszáradni, de ne is tocsogjon a vízben.

TÁPOLDATOZÁS

Mérsékelt töménységű tápoldattal, hetente tápoldatozd áprilistól szeptemberig. Ősszel és télen nem kell tápoldatozni.

PÁRÁSÍTÁS

Páraigényes növény, szereti a párás levegőt, emiatt párásítani kell, vízzel való permetezéssel. Így biztosíthatod számára a magas páratartalmat, amire pl. a fűtési szezonban kiemelten figyelned kell majd.

ÁTÜLTETÉS

Csak akkor ültesd át, ha okvetlenül szükséges, ha egy mód van rá ne bolygasd. Ha szükségessé vált az átültetés, akkor azt tavasszal tedd.