fbpx
-50%

Alocasia Micholitziana Frydek Variegata

20 000 Ft

Ha gyűjtő vagy, akkor az Alocasia Frydek Variegata egy kötelező darab.

Cserép átmérő: 10,5 cm

Magasság: 20 cm

Elfogyott

Share:

Az Alocasia Micholitziana Frydek Variegata számára ideális páratartalom 65% – 70 % körül van. Egy párásító, kavicsos tálca vagy a növények csoportosítása segíthet a páratartalom növelésében.

Több fényt igényel, mint a többi alocasia. Minél fehérebbek a levelei, annál több fényre lesz szüksége. Az erős, közvetett fény  elengedhetetlen számára.

Enyhe, de rendszeres öntözésre van szüksége. Ezt úgy biztosíthatod, ha két locsolás között megvárod, míg a talaj felső 2-3 cm-es rétege kiszárad. Gyökérzete nagyon érzékeny a pangó vízre. A téli hónapokban kevesebbet kell öntözni, mert leáll a növekedése.

Március és október között rendszeresen igényli a tápoldatozást.

Extra tippek:

– a növénynek magas páratartalomra van szüksége, főleg a téli hónapokban, mivel a radiátorok használatakor a levegő általában nagyon száraz lesz. Segíts a növénynek azzal, hogy nedvesebb környezetbe helyezed – például a fürdőszobába -, és rendszeresen párásítsd a leveleket.

– ha a levelek „ropogósak” vagy hullámosodnak, az az öntözés hiányának, vagy az alacsony páratartalomnak a jele lehet.

– ha nem elegendő a fényerő, akkor a levelek elkezdenek lehajolni a száron, hogy fény keressenek, ettől torz lehet a növény alakja.

– ha látszólag nincs rá ok, mégis hervad a növényed, akkor ellenőrizned kell, hogy nincs-e a talajban túl sok víz.