fbpx

Adenium obesum – Sivatagi rózsa – Desert Rose

2 990 Ft

E pompás, pozsgás trópusi növénycsodát az egykori brit gyarmatról, Adenről nevezték el. Eredetileg Afrika a hazája, de ma már az egész melegégövi világban elterjedt, így többek között a Thaiföldi király nyaralójának fő ékessége.

Magasság: 15 cm

Cserép átmérő: 10,5 cm

Elfogyott

Share:

Az Adenium obesum előnye, hogy a központi fűtéses, száraz levegőjű lakásokban remekül érzik magukat télen. A déli fekvésű ablakot kifejezetten szeretik. A tűző napfény, a forró és száraz levegő a lételeme. Télen azonban csak akkor tartsd az ablak közelében, ha ott a hőmérséklet 12 °C fölött marad. A hideg, huzatos helyre nagyon érzékeny.

FÉNY

Nagyon fényigényes növény, lehetőleg világos helyen tartsd, egész évben a tűző napot kedveli. Félárnyékban megnyúlhat, kevesebbet virágzik.

VÍZIGÉNY

Nyáron ne hagyd kiszáradni az ültetőközeget, de óvd a túlzott nedvességtől és a pangó víztől. Amint a növény ősszel elkezdi hullatni leveleit, és új leveleket már nem fejleszt, öntözését csökkentsd, mert nyugalmi állapotba került. Nem szereti, ha ebben az időszakban sok vizet kap. Tavasszal már több vizet is kaphat, és amint elkezdődtek az új levelek kifejlődni, tápoldatozhatod is.

TALAJ

Kaktuszföldbe, vagy 30-50% perlitet vagy homokot tartalmazó virágföldbe ültesd.

TÁPOLDATOZÁS

Meglehetősen tápanyagigényes, növekedési időszakban tápoldatozd (tavasztól- őszig).

EXTRA TIPPEK

Télen, illetve nyáron, nagy szárazságban, vagy túlzott nedvességben leveleit lehullatja. Télen ne tápoldatozd, vizet csak annyit adj, hogy a talaja ne legyen porszáraz. Legszebben 30°C feletti hőmérsékleten virágzik. A növény megvágva tejnedvet ereszt, véletlenül se kerüljön szembe vagy szájba.

Május második felétől a szabadban tarthatod, természetesen óvd a sok csapadéktól esős időben.

Szeptembertől, az időjárástól függően vidd be a lakás legmelegebb, de világos helyére.