Barion Pixel

Szobapáfrány Green Lady-Nephrolepis exaltata Green Lady

8200 Ft

A Szobapáfrány Green Lady páfrány nemcsak nyugalmat áraszt otthonodban, hanem az egyik legismertebb növény a levegő tisztítására és a páratartalom szabályozására.

Magasság: 40 cm

Cserép átmérő (függő): 19 cm

Kedvencekhez adás

A Szobapáfrány Green Lady tisztítja a levegőt, és javítja a páratartalmat. Kedvelt helye a nappali, a hálószoba, a folyosó, sőt, akár a fürdőszoba is.

A szobapáfrány a vesepáfrányfélék családjába tartozó, a Föld trópusi vidékein gyakori növényfaj. A Nephrolepsis nemzetség, mintegy 30 fajt számlál.

Világos vagy félárnyékos, télen legalább 18 fokos, egész évben meleg és nyirkos környezetet igényel. Kevés közvetlen napfényt is elvisel, ehhez azonban, arra van szükség, hogy magas páratartalmat biztosítsunk a számára. Nyáron akár szabadban is tartható, ne tegyük napos helyre.

Márciustól augusztusig, fő növekedési időszakában bőségesen öntözzük szobahőmérsékletű vízzel, és mérsékelt töménységű tápoldatot adjunk neki kéthetente. Októbertől kevesebbet öntözzük, de ügyeljünk rá, hogy ne száradjon ki földlabdája.

A páfrányok szeretik a párás, nyirkos környezetet. Ahhoz, hogy ezt magas páratartalmú környezetet megteremtsük a számára, érdemes nagyon gyakran vízzel permetezni a leveleit.

Bevásárlókosár
Scroll to Top