Barion Pixel

Monstera Siltepecana – Silver Monstera

4490 Ft

A Monstera Siltepecana Mexikóban és közép-amerikai országokban őshonos. Sokkal erősebb kúszó jelleget mutat, mint a család többi tagja. Ahhoz, hogy boldog legyen, támasztékot kell biztosítanod számára (kókuszkaró, növénytámasz, stb.). Ennek az az oka, hogy bár fiatal változata nagyon jól érzi magát futónövényként (általában a fa tövében nő), érett változata  inkább epifita.

Hosszúság: 20 – 25 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

Mint sok más monstera faj, a Monstera Siltepecana is egy világos helyen – védve a közvetlen napfénytől – érzi magát jól igazán. Ugyanakkor, meglehetősen megbocsátó a fényintenzitással kapcsolatban. Túléli az alacsonyabb fényviszonyokat is, csak ilyenkor ne számíts arra,  hogy robbanásszerű növekedésbe kezd.

Trópusi faj, ezért határozottan meghálálja a rendszeres locsolást, de részben epifita is, így nem fogja értékelni, ha pangó vízben ül. Két locsolás között várd meg, míg a talaj felső 4-6 cm-es rétege kiszárad.

Átlagos hőmérséklet,- és páratartalom-igényekkel rendelkezik. A párásítók és a kavicsos tálcák kétségtelenül segítenek, így minden extra páratartalmat értékelni fog.

Tavasztól nyár végéig havonta egyszer kaphat mérsékelt mennyiségű folyékony tápoldatot.

Bevásárlókosár
Scroll to Top