Barion Pixel

Homalomena rubescens ‘Maggy’ – Shield Plant – Queen of Hearts

5390 Ft

A Homalomena rubescens ‘Maggy’ Délkelet-Ázsiában (Assam, Banglades, Csendes-óceán délnyugati része) és Indonéziában őshonos, ahol élvezi az esőerdő aljnövényzetének nedves, párás környezetét. Ugyanabból a családból származik, mint Calathea és Philodendron. Vörös szárával és szív alakú leveleivel páratlan trópusi hangulatot áraszt.

Magasság: 50 cm

Cserép átmérő: 13 cm

Elfogyott

Mivel a Homalomena rubescens ‘Maggy’ trópusi növény, ezért fontos, hogy földje mindig kissé nedves maradjon. Az öntözés előtt hagyd a talajt kissé megszáradni, és ügyelj arra, hogy a gyökerek ne maradjanak a vízben. A márciustól augusztusig tartó fejlődési időszakban valamivel több vizet igényel, mint télen.

Szereti a párát, hetente egyszer permetezheted a leveleit, meg fogja hálálni.

Előnyösebb számára a világosabb, fényesebb hely, de részleges árnyékban is szépen fejlődik. Ugyanakkor nem kedveli a túl sok közvetlen napfényt, erre nagyon kell figyelni.

Ez a szobanövény szereti a rendszeres tápoldatozást, a tavasztól nyárig tartó időszakban havonta kétszer kaphat folyékony tápoldatot.

Mérgező, ezért háziállatoktól és gyermekektől távol kell tartani.

Érdekesség:

Igazán barátságos és segítőkész növény. Ha túl sok vizet adsz neki, levelein keresztül szinte „kiizzadja” magából a felesleges vizet, így jelez Neked, hogy már nem szomjas.

Bevásárlókosár
Scroll to Top