Barion Pixel

Cyclamen Persicum – Szobaciklámen

A Cyclamen Persicum a vadonban Észak-Afrikában, Nyugat-Ázsiában és Délkelet-Európában növekszik. Szív alakú levelei miatt a világ ezen részein sok kultúra úgy gondolta, hogy a ciklámen az odaadó szív szimbóluma, ezért kolostorok és mediterrán templomkertek mellé ültették.

Magasság: 30 cm

Cserép átmérő: 13 cm

 

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Télen, amikor a Cyclamen Persicum aktívan növekszik, értékelni fogja a világos, közvetett fényt. Nyáron, amikor nyugalmi állapotban van, a legjobb, ha hűvös, sötét helyen tartod, ahol jó a légáramlás.

Nagyon kedveli a gazdag, jól vízelvezető, enyhén savas pH-jú talajt. A szokásos szobanövény virágföldhöz keverj némi tőzegmohát, így növelve a savasságot.

Télen, az aktív időszakban, csak akkor locsolj, amikor a talaj felső 3-4 cm-es része száraz. Nyugalmi állapotban még ennél is ritkábban öntözd. Locsolás során figyelj arra, hogy ne kerüljön víz a leveleire. Az öntözés általános módja az, hogy a cserepet egy tálcára helyezzük, vizet öntünk a tálcára, hogy a gyökerek felvegyék a nedvességet.

Nem szereti az extrém meleget, a huzatot, sem a száraz levegőt.

A magas páratartalom, különösen télen, kulcsfontosságú. A páratartalom növelése érdekében tartsd a növényt vízzel és kavicsokkal teli tálcán, ügyelve arra, hogy a cserép ne érjen folyamatosan a vízbe.

Virágzás előtt és alatt kéthetente tápoldatozd, nyugalmi állapotában erre nincs szüksége.

Tudtad?

A reneszánsz idején úgy gondolták, hogy levelei gyógyítják a fülfájást.

Virág színe

, ,

Bevásárlókosár
Scroll to Top