Barion Pixel

Tillandsia Usneoides – Spanish Moss – Csüngő szakállbromélia

9990 Ft

A Tillandsia usneoides epifita, amely a tápanyagokat (különösen a kalciumot) és a vizet a levegőből és a csapadékból szívja fel. Erősen pikkelyes leveleivel saját napenergiáját fotoszintetizálja.

A növény hossza: 50 cm

Elfogyott

Kedvencekhez adás

A Tillandsia usneoides-nek nincs léggyökere, apró, zöld virágai ritkán virágoznak a beltéren fejlődő növényeken. Amennyiben mégis, úgy a pézsmaillatú virágok a meleg hónapokban jelennek meg.

A fényes, szűrt fényt kedveli a legjobban.

Aktívan növekszik, ha a hőmérsékletet 15 ° C felett tartod, a 13 ° C alatti hőmérsékletet nem bírja elviselni.

A Tillandsia ködpermetezését naponta alkalmazd.

Az öntözés elengedhetetlen a jó növekedéshez, nyáron egy-két naponta, télen kéthetente történő áztatással a növény csúcsállapotban marad. Merítsd a növényt alapjával együtt a vízbe 10 percig.

Kerüld a forró vagy száraz környezetet, és a teljes napsütést.

A Tillandsia usneoides szaporításához válassz le néhány szárat, és drótozd rá egy parafadarabra vagy fa kéregre.

ÉRDEKESSÉGEK:

Nagyobb fákon növekszik, általában a virginiai örökzöld tölgyfán (Quercus virginiana) vagy az amerikai mocsárcipruson (Taxodium distichum).

Természetes elterjedési területe az Egyesült Államok délkeleti részén fekvő Virginia Beach-től Argentínáig terjed (gyakran kapcsolódik a dél-gótikus képekhez és a déli államok kultúrájához), beleértve Hawaiit és Ausztráliát is.

Noha ritkán öli meg a fákat, csökkenti növekedési sebességüket azáltal, hogy csökkenti a falevélre jutó fény mennyiségét. Ugyanakkor növeli a szélállóságot, ami egy hurrikánban akár végzetes is lehet a gazdafának.

A vadon élő növény magonként vagy vegetatív módon szaporodik. A szél fújja a fa végtagjaihoz, amire rátapad, vagy a madarak által fészkelő anyagként hordozott törmelékkel terjed.

Hawaiin gyakran hívják „Pele hajának” Pele hawaii istennő után. A „Pele haja” a fonalas vulkáni üveg egy típusára is utal.

A spanyol mohát különféle célokra használták, beleértve az épület szigetelését, a talajtakarást, a csomagolóanyagot, a matrac tömését.  Az 1900-as évek elején a kereskedelemben is használták az autósülések párnázásához.

Latin-Amerika és Louisiana egyes részein betlehemekben használják.

Bevásárlókosár
Scroll to Top