Barion Pixel

Tillandsia ápoló spray-Tillandsia care spray-Air Plant Spray

2500 Ft

A Tillandsia ápoló spray „étrend-kiegészítőket” és vizet tartalmaz a Tillandsia növények számára. Használd hetente egyszer a permetezés során.

Tartalom: 150 ml

Rendelkezésre áll: Készleten

Kedvencekhez adás

A Tillandsia ápoló spray vizet, nitrátot, urea-t, kálium oxid-ot, és ammónium-ot tartalmaz.

Általános félreértés, hogy a Tillandsiáknak egyáltalán nincs szükségük gondozásra. Őshonos területeiken a páratartalom jóval magasabb, és bár képesek kiszűrni a levegőben lévő párát, utánpótlásra van szükségük.

Tillandsia nyitott környezetben
Melegebb hónapokban tökéletes a szakállbromélia hetente egyszer-kétszer történő permetezése. Hidegebb hónapokban pedig kéthetente egyszer-kétszer permetezz.

Tillandsia nyitott üvegben
Ajánlatos, hogy a permetezés után vedd ki az üvegből. Ezenkívül azt javasoljuk, hogy hagyd teljesen megszáradni, mielőtt újra visszateszed a búrába. Az egészségi állapotának további javítása érdekében itt is alkalmazható a havi áztatási módszer. Fontos, hogy mindig hagyd teljesen megszáradni, mielőtt visszatennéd az üvegébe.

Tillandsia zárt üvegben
Hetente egyszer-kétszer adj vízpermetet, hidegebb napokon pedig kéthetente egyszer-kétszer. Csak akkor tedd vissza a növényt az üvegébe, ha már teljesen megszáradt. Mivel a szakállbroméliák értékelik a légkeringést, zárt környezetbe kerülve gyorsabban romolhatnak. Amikor azt látod, hogy elveszíti a színét, vagy kissé másként, kevésbé egészségesnek tűnik, javasoljuk, alkalmazd az áztatási módszert. Az áztatás után a legfontosabb, hogy a növényt hagyd teljesen megszáradni nyitott környezetben.

Áztatási módszer
Annak érdekében, hogy a Tillandisák még boldogabbak legyenek, ajánlatos havonta egy vízzel feltöltött edényben áztatni (a lágy vizet előnyben részesítik a kemény vízzel szemben). 30-60 perces áztatás után szeretik, ha egy olyan világos helyre teszed, ahol jó a légkeringés, így teljesen megszáradnak majd.

Minden esetben nagyon fontos a szárítási folyamat.

Bevásárlókosár
Scroll to Top