fbpx
-7%

Van, aki párásan szereti – növény csomag

Legolcsóbb: 38 995 Ft

Hogy miért szeretjük a Van, aki párásan szereti növény csomagot? Mert bár „senki sem tökéletes”, ez a növény csomag friss, zöldellő leveleivel tökéletes dzsungel hangulatot varázsol bármely helyiségbe. Ahol csak megjelenek, ott fülledt lesz a hangulat.

Kaspó a Van, aki párásan szereti növény-csomaghoz (7 db)

Egy növény csomagon belül csak egyféle szín választható a kaspókból, az alábbiak közül:

FEKETE
CITROMSÁRGA
FEHÉR
LILA
NARANCSSÁRGA
ZÖLD

A csomagban levő szobanövényekhez a megfelelő méretű kaspót szállítjuk.

Elfogyott

Share:

A Van, aki párásan szereti növény csomag tartalma:

Hosszú, ovális, szürke-zöld levelei lenyűgöző halcsont mintázatúak. Követi a dzsungel ősi ritmusát, így minden este összehúzza a leveleit, mert ilyenkor alszik. Leveleinek mocorgása hangot is hallat. Kedveli a fényben gazdag helyeket, és ösztönösen igényli a nedves talajt.

Válasszunk neki egy jól megvilágított, meleg és nedves helyiséget. Az öntözés során, egész évben mérsékelten tartsuk nedvesen földjét, tavasztól nyár végéig hetente tápoldatozzuk is.

A locsolás a gondozás fontos és döntő része. Meg kell tartani az egyensúlyt a talaj félnedves és félszáraz állapota között. Erős, közvetett napfényre van szüksége. Szereti a párát, ideális esetben legalább 65% nedvességtartalomnak kell lennie a levegőben.

A szűrt fényt kedveli a legjobban, és a magas páratartalmat. Földje legyen folyamatosan nedves anélkül, hogy a vízben állna.

A szűrt fényt kedveli a legjobban, és a magas páratartalmat. Amikor levelei kezdenek lefelé csüngeni, és befele pöndörödni, akkor tudatja veled, hogy szomjas.

Kellemesen meleg, világos, de nem tűző napos helyet keressünk számára. Szereti a párát, ezért cserepét kaviccsal és vízzel töltött alátétre helyezzük. Rendszeres, mérsékelt öntözést igényel, ne öntözzük túl, ne álljon a vízben.

Jól megvilágított, világos körülmények között fejlődik a legjobban, azonban a közvetlen napfény megperzseli a leveleket. Ne hagyd kiszáradni a talajt. Kevés mennyiségű víz és gyakori locsolás a jó megközelítés. Nedves, átlagos páratartalmú környezetre van szüksége. Állítsd egy kavicsos tálcára a páratartalom javítása érdekében. Ideális konyhákba és fürdőszobákba.

 

Extra tipp:

Az Alocasia egy szuper levegőtisztító növény, mely a fény irányába nő, így időnként fordíts egyet rajta, hogy továbbra is egyenesen felfelé nőjön.

 

Kaspó a Van, aki párásan szereti növény-csomaghoz (7 db)

Kaspó színe

Citrom, Fehér, Fekete, Lila, Narancs, Zöld