fbpx

Szobai díszbanán

8 990 Ft11 480 Ft

A díszbanán a 2 méteres magasságot is meghaladhatja kifejlett korában. Miután hazavittük, célszerű valamivel nagyobb cserépbe ültetni. A dísznövényt lakásban és szabadban is tartható. Válasszunk számára meleg és világos helyet, mivel fényigénye nagy. Magas páratartalmat igényel. Vízigénye nagy, különösen nyáron. A szobai díszbanán ideális beltéri növény gyermekes családok és háziállatok számára, mert NEM mérgező! Nagyszerű levegőtisztító is egyben!

- +

Ajándékutalvány

Szeretnél egy tökéletes ajándékot barátaidnak? Itt megteheted. Vásárolj nekik ajándékutalványt!

Share:

A szobai díszbanán (latin neve: Musa sp.), nagyobb méretű, tévesen fának tartott rokonaihoz hasonlóan, egyszikű évelő növény. A díszbanán a 2 méteres magasságot is meghaladhatja kifejlett korában. Miután hazavittük, célszerű valamivel nagyobb cserépbe ültetni. A dísznövényt lakásban és szabadban is tartható. Válasszunk számára meleg és világos helyet, mivel fényigénye nagy. A legideálisabb számára a 20-25 fok körüli hőmérséklet. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a hőmérséklet 16 foknál ne legyen kevesebb. Magas páratartalmat igényel, amit a levelek permetezésével biztosíthatunk. Vízigénye nagy, különösen nyáron, melegben ügyeljünk erre, télen jóval kevesebb vizet kapjon.

A nyári időszakban, havonta egyszer gondoskodjunk tápanyag utánpótlásáról is. Huzatra kényes, ezért ettől mindenképpen óvni kell. Ha megfelelően gondozzuk, akár 3-4 év elteltével terméssel is megörvendeztethet minket. Szabadban való tartása során óvjuk meg a növényt a tűző napfénytől és egy árnyékosabb, védett helyen tartsuk. Gondoskodni kell a növény teleltetéséről is, ez történhet 10 fok körüli hőmérsékleten, egy olyan helyen, ahol fényt is kap. Termőkoráig, fűtetlen helyet is választhatunk számára, ebben az esetben takarással kell óvni a fagytól. Ha lakásban teleltetjük, keressünk számára a fűtőtesttől távol eső, de az ablakhoz közeli, világos helyet.

Kaspó

, , , , , ,

Méret