fbpx

Szobai díszbanán – Musa Dwarf Cavendish – Banana Plant

3 500 Ft

Ez a dísznövény lakásban és szabadban is tartható.A szobai díszbanán ideális beltéri növény gyermekes családok és háziállatot tartók számára, mert NEM mérgező! Nagyszerű levegőtisztító is egyben!

Magasság: 30 cm

Cserép átmérő: 12 cm

Elfogyott

Share:

A szobai díszbanán (latin neve: Musa sp.), nagyobb méretű, tévesen fának tartott rokonaihoz hasonlóan, egyszikű évelő növény. A Kanári-szigeteken őshonos.

Válassz számára meleg és világos helyet, mivel fényigénye nagy. A legideálisabb számára a 20-25 fok körüli hőmérséklet. Arra mindenképpen ügyelj, hogy a hőmérséklet 16 foknál ne legyen kevesebb.

Magas páratartalmat igényel, amit a levelek permetezésével biztosíthatsz. A nyári időszakban, havonta egyszer gondoskodj tápanyag utánpótlásáról is. Vízigénye nagy, különösen nyáron, melegben ügyelj erre, télen jóval kevesebb vizet kapjon.

Huzatra kényes, ezért ettől mindenképpen óvnod kell. Ha megfelelően gondozod, akár 3-4 év elteltével terméssel is megörvendeztethet.

Szabadban való tartása során óvd meg a tűző napfénytől és egy árnyékosabb, védett helyen tartsd.

Gondoskodni kell a növény teleltetéséről is, ez történhet 10 fok körüli hőmérsékleten, egy olyan helyen, ahol fényt is kap. Termőkoráig, fűtetlen helyet is választhatsz számára, ebben az esetben takarással kell óvni a fagytól. Ha lakásban telelteted, keress számára a fűtőtesttől távol eső, de az ablakhoz közeli, világos helyet.