fbpx

Scindapsus ‘Treubii’ Moonlight – Moonlight pothos

5 600 Ft

A Scindapsus treubii Moonlight – ot gyakran a legnépszerűbb fajtaként tartják számon. Zamatosan vastag, fényes lombozata ezüstös árnyalatú. Délkelet-Ázsiában őshonos, szuper levegőtisztító.

Cserép átmérő: 12 cm

Magasság: 25 cm

Elfogyott

Share:

A Scindapsus treubii Moonlight – ot helyezd egy keleti fekvésű ablak mellé. Ott egy kis közvetlen reggeli napfényt kap, míg a délutáni fény kevésbé intenzív. Egy déli fekvésű ablak is célszerű.

Az öntözést mérsékelt gyakorisággal kell elvégezni. Próbáld meg kitapintani a talaj legfelső részét. Ha kissé száraznak érzed, jöhet a locsolás. Amikor locsolsz, ügyelj arra, hogy alapos legyen. De figyelj arra is, hogy ne szívjon fel túl sok vizet. Locsoláshoz használj langyos esővizet vagy klórmentesített vizet.

Jól vízelvezető talajra van szüksége, ami kissé porózus és tápanyagban gazdag. Használhatsz kaktuszföld keveréket.

Trópusi növényként jól érzi magát az átlagos vagy magas páratartalmú helyeken. Bármilyen 40% és 60% közötti páratartalom megfelelő. Ezt rendszeres permetezéssel érheted el, vagy párásító használatával.

Óvd a túlzott hidegtől, fagytól, és elhelyezése során kerüld a hideg ablakok környékét.

A megfelelő növekedéshez ‘etetned’ kell. Tedd ezt havonta egyszer a növekedési időszakban, viszont kerüld a tápoldat használatát a téli és az őszi időszakban. A kaktusz tápoldat tökéletes számára.